Nieuws
BNNVARA

Ron Fresen over ziek zijn: 'Ik voel voor het eerst weer een periode van zorgeloosheid'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Ron Fresen over ziek zijn: 'Ik voel voor het eerst weer een periode van zorgeloosheid'

Acht jaar lang gaf oud-politiek verslaggever Ron Fresen duiding bij het politieke nieuws van de dag in het achtuurjournaal en in april dit jaar stopte hij daarmee. "Ik mis de collega's en het gedoe, maar ik mis het werk op zich niet zo." In Zomerspijkers vertelt Ron hoe het nu met hem gaat.

Vorig jaar vertelde Ron al dat hij wilde stoppen als politiek verslaggever, omdat hij ongeneeslijk ziek is, hij heeft prostaatkanker. Stoppen met werken voelde als een logische beslissing voor Ron. "Ik heb er een jaar of anderhalf naartoe gewerkt. Het was een optelsom van dingen." Ron schreef aan het boek Acht jaar Achtuur: Leven op het Binnenhof, dat in oktober 2021 verscheen. Gekscherend zegt hij daarover: "Het boek had nog een goed einde nodig en het werd mijn aankondiging om te stoppen. Ik had het boek nodig om dat afscheid in te zetten voor mezelf."

De behandeling slaat aan

Regelmatig krijgt Ron bezorgde blikken toegeworpen als hij op straat loopt. "Mensen vragen hoe het gaat en vertellen dat ze me missen op tv, dat vind ik leuk om te horen. Het gaat eigenlijk heel erg goed. De behandeling die ik krijg slaat aan. Ik krijg eens in de zoveel tijd een hormoonkeur en die slaat de kanker kapot. Als we dat nog een aantal jaren volhouden, dan ga ik nog wel een tijdje mee denk ik."

Sinds een lange tijd voelt Ron weer een periode van zorgeloosheid. "Ik denk er niet iedere dag aan, maar dat is de afgelopen jaren wel anders geweest. Het is permanent bij je. In het begin was het vaak een gespreksonderwerp binnen de familie, maar nu komen er ook veel momenten dat ze op bezoek komen en dan hebben we het er gewoon niet over. Gelukkig maar, maar in mijn hoofd is het wel altijd."

Benieuwd naar het hele gesprek met Ron Fresen bij Zomerspijkers? Luister de uitzending terug via je favoriete podcast-app.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie