Programma
BNNVARA

Van der Laan en Woe zijn heel saai: 'Onderweg giebelen we veel'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Van der Laan en Woe zijn heel saai: 'Onderweg giebelen we veel'

Cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe kennen elkaar al meer dan twintig jaar, sinds de eerste dag van de Kleinkunstacademie. "We gingen iets samen maken en dachten, maar dit is veel leuker dan solo." In Zomerspijkers vertelt Niels over het geheim van hun samenwerking.

De leraren van de Kleinkunstacademie wilden eigenlijk dat Van der Laan en Woe óók apart aan de bak gingen. "In het derde jaar zeiden ze nu gaan jullie je eigen ding doen en aan het einde van het jaar mogen jullie in heel korte tijd drie korte voorstellingen doen en áls we het dan nog leuk vonden, dan zouden ze alles faciliteren", vertelt Niels. Sindsdien werkten ze samen bij Spijkers met Koppen, de Kwis en nu ‘Even tot Hier’. En daarnaast staan ze ook samen in het theater.

Zijn de twee cabaretiers elkaar nooit eens zat? Het simpele antwoord: nee. "We hebben nooit ruzie en ook nog nooit ruzie gehad. Het is een supersaai antwoord, maar het is gewoon heel gezellig. Je hoort vaak van duo's dat ze tegenpolen zijn en dat door schuring dingen ontstaan, maar bij ons ontstaat het eigenlijk omdat we pret hebben. We zijn gewoon beste vrienden."

Samen een fabriekje

Of ze het samenwerken voor altijd volhouden weet Niels niet. "Tot nu toe is het gewoon heel fijn om het samen te doen. Hij doet ook wel zijn eigen dingen en ik doe mijn eigen decemberjournaal, dus er is genoeg zelf te doen. Het is wel heel erg lekker om samen dat fabriekje te zijn."

Niels en Jeroen evalueren regelmatig hoe het gaat en of ze verder kunnen samen, vertelt Niels in Zomerspijkers, een soort APK. "We hebben ook verschillende insteken. Jeroen kan denken 'dit was het en mooier wordt het niet' en hij kan ook heel goed genieten want, iedere keer dat het lukt, is hij in een feeststemming. Ik kan dat niet en denk: maar wat we volgende week óók kunnen doen…"

"Hij geniet meer van het moment: ik hoop dat ik zo cool als Kees van Kooten kan zijn en kan zeggen, terwijl mensen er niet klaar mee waren, ik stop met Keek op de Week. Dat vond ik echt zo inspirerend. Mensen zijn er nog niet klaar mee en jij stopt, dat moeten wij ook een keer gaan doen." Maar alle fans van Even tot Hier vrees niet: Jeroen en Niels zijn nog van plan om jaren door te gaan. Vanaf november is het duo weer te zien op NPO 1 en in september en oktober duiken ze het theater in.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie