Nieuws
BNNVARA

Saskia Belleman over impact Marengo-proces: 'Ik kijk vaker over m'n schouder'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Saskia Belleman over impact Marengo-proces: 'Ik kijk vaker over m'n schouder'

Het OM heeft eerder levenslang geëist tegen Ridouan Taghi in het het Marengo-proces, daarnaast werd deze week bekend dat Taghi vanuit de gevangenis communiceerde met de buitenwereld. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman volgt de zaak op de voet en vertelt in Zomerspijkers over de impact daarvan.

Naast de levenslange gevangenisstraf die tegen Taghi geëist is, wordt Taghi ook gelinkt aan de moord op Peter R. de Vries. John van den Heuvel pleit voor een aparte gevangenis voor mensen die levenslang hebben. Saskia Belleman vindt het geen gekke gedachte. "Het worden er wel veel zo langzamerhand. Er is nog nooit zoveel levenslang uitgedeeld als de laatste jaren." Een aparte gevangenis zou helpen om communicatie met de buitenwereld moeilijker te maken. "Als het allemaal klopt over Taghi, dan heeft hij het heel slim gedaan", zegt Saskia.

De zaak rondom Taghi raakt Saskia extra door de moord op Peter R. de Vries. Zelf is Saskia niet bang, maar ze kijkt wel regelmatig even over haar schouder. "Ik let beter op mijn omgeving. Die waakzaamheid is iets van de laatste jaren, vooral sinds Marengo. Je beseft je dat Taghi tot alles in staat is." Als rechtbankverslaggever staat Saskia meer aan het einde van de lijn. "Collega's als Mick van Wely en John van den Heuvel onthullen verhalen op momenten dat criminelen het nog niet naar buiten willen hebben. Op het moment dat ik over ze schrijf, zitten ze al in de verdachtenbank. Dat is anders."

Ben je benieuwd naar het hele gesprek met Saskia Belleman bij Zomerspijkers? Luister het gesprek terug via je favoriete podcast-app.

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie