Livemuziek
BNNVARA

Frank Boeijen speelt live in Spijkers Met Koppen

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Boeijen speelt live in Spijkers Met Koppen

In café The Florin in Utrecht verwelkomen Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen zaterdag niemand minder dan zanger en stamgast Frank Boeijen. Hieronder kun je zijn muzikale bijdrages in Spijkers Met Koppen terugluisteren.

Koud in mijn Hart

Frank trapt de middag meteen goed af met een van zijn eerste solo-hits: Koud in mijn Hart. Het nummer was de eerste single van zijn allereerste soloalbum Wilde Bloemen. Die CD bracht hij uit in 1991, kort na het uiteenvallen van de Frank Boeijen Groep.

Video niet beschikbaar

Geluk

Het tweede nummer van de middag is Geluk (2008) van het album Aardige jongens, dat Frank uitbracht met twee andere grote namen uit de Nederpop: Henk Hofstede (Nits) en Henny Vrienten (Doe Maar).

Video niet beschikbaar

Het Verkeerde Lied

Het verkeerde lied stamt uit de tijd van de Frank Boeijen Groep. Het lied is het laatste nummer van het compilatiealbum Hier Komt De Storm.

Video niet beschikbaar

Zeg Me Dat Het Niet Zo Is

Natuurlijk kan de hit Zeg Me Dat Het Niet Zo Is niet ontbreken. Het nummer stamt uit 1995, maar staat nog altijd hoog in de NPO Radio 2 Top 2000. Bij iedere "Zeg Me Dat Het Niet Zo Is" wil Frank een andere emotie laten doorklinken. "Er zit wanhoop in, maar ook hoop", vertelt hij in deze aflevering van de Top 2000 a gogo.

Video niet beschikbaar

Kronenburg Park

Frank wordt in 1985 geïnspireerd als hij in het Kronenburgerpark een oud klasgenootje ziet. Hij noemt het nummer aanvankelijk In Ons Paradijs, maar al snel blijkt dat Kronenburg Park beter klinkt.

Video niet beschikbaar

Frank Boeijen in de Top 2000

Frank staat in 2022 6 keer in de NPO Radio 2 Top 2000, waarvan Zeg Me Dat Het Niet Zo Is zijn hoogste notering is. Bekijk de statistieken door de jaren heen om te zien hoe het nummer is gestegen en gedaald.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie