Liveblog: Muziek tijdens de coronacrisis deel 4

Livestreams van concerten, muzieklessen via Skype en zelfs complete gezamenlijke muziekproducties. Hier houden we je op de hoogte van alle prachtige initiatieven die tijdens de coronacrisis in de creatieve sector ontstaan.  Planning week 15 (6 april t/m 12 april 2020)

  Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

  De 10 beste Bimhuis TV concerten

  Zeker nu ook het Bimhuis nog even dicht blijft, is Bimhuis Radio & TV een uitkomst. De Amsterdamse concertzaal is al een poos bezig met het maken van concertopnames en bouwt aan een prachtig archief in beeld en geluid. We vroegen chef Bimhuis TV Jurre Wiesman naar zijn favoriete shows uit het hopelijk snel weer groeiende archief.

  Vijf steengoede Soul & Jazz Documentaires die je gratis kan zien

  Met elke dag dat de concertzalen gesloten zijn, neemt de kans dat je Netflix uitspeelt toe. En daarnaast volgt het nieuws elkaar nu zo snel op dat daar ook wel eens wat anders tegenover mag staan. Gelukkig staan er een hele hoop goede soul & jazz documentaires online, vaak nog gratis ook. Dit zijn vijf van onze favorieten, plus nog wat extra's!

  Jazzgitarist Bucky Pizzarelli (94) overleden

  Jazz- en popgitarist Bucky Pizzarelli is woensdag op 94-jarige leeftijd overleden, dat schrijft zangeres Janis Siegel op haar Facebookpagina. De doodsoorzaak wordt niet genoemd.

  Luister Andrew Makkinga's favoriete muziek

  Andrew Makkinga draait wekelijks ontzettend veel fijne muziek en daarom werd het hoog tijd om zijn favorieten te bundelen in een playlist op Spotify. Muziek van Typhoon & Freez, Marvin Gaye, Jungle by Night, Dionne Warwick, Erykah Badu, Childish Gambino en nog veel en veel meer!

  Liveblog: Muziek tijdens de coronacrisis deel 3

  Livestreams van concerten, muzieklessen via Skype en zelfs complete gezamenlijke muziekproducties. Hier houden we je op de hoogte van alle prachtige initiatieven die tijdens de coronacrisis in de creatieve sector ontstaan.

  Podcast-tips om het thuiswerken wat leuker te maken

  NPO Soul & Jazz gaat deze Corona-weken door met wisselende uitzendschema’s, en daarbij is er natuurlijk een enorm podcast- en uitzendingenarchief. Maar nu thuiswerken de tijdelijke nieuwe standaard lijkt geworden, kan je ook tijdens het werk net wat meer tijd nemen om verder te kijken en zoeken naar podcasts in de hoek van soul & jazz. Dit zijn onze favorieten.

  Jazzpianist Ellis Marsalis (85) overleden

  De Amerikaanse jazzpianist Ellis Marsalis Jr. is woensdag op 85-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. Dat meldt The New York Times aan de hand van een statement dat gegeven werd door zijn zoon Branford Marsalis.

  NPO 2 Extra brengt de concertzaal naar je huiskamer!

  Vanaf vanavond, 8 april, zendt NPO 2 Extra iedere dag om 20.30 live muziek uit. Daarmee brengt de zender de concertzaal naar jouw huiskamer!

  Bill Withers (81) overleden

  Bill Withers, soulzanger van o.a. Lean On Me en Ain't No Sunshine, is op 81-jarige leeftijd overleden. Withers stierf afgelopen maandag in Los Angeles aan de complicaties van een hartaandoening, zo heeft zijn familie laten weten.

  Luistertip: De Bagagedrager-podcast

  In de serie De Bagagedrager nemen muzikanten je achterop de fiets mee in hun eigen stad! Fietsend langs dat ene bijzondere kroegje met die wekelijkse jamsessie waar het ooit allemaal begon... Luister de afleveringen hier terug!

  Kijktip: North Sea Jazz hoogtepunten

  Geen betere tijd dan nu om de archieven in te duiken. De geschiedenis van North Sea Jazz gaat ver terug, dus er is een overvloed aan opnames terug te luisteren en zien. De verleiding is misschien groot om meteen ondersteboven de schatkist in te duiken en de oudste concerten naar boven te halen, maar ook de laatste jaren hebben we fantastische shows kunnen registreren.

  NPO Soul & Jazz


  NPO Soul & Jazz is de publieke radiozender voor soul & jazz. Begonnen als NPO Radio 6 en sinds 1 januari 2016 onder de naam NPO Soul & Jazz te horen op kabel, DAB+, online en op je mobiel. 24 uur per dag de beste soul- en jazzmuziek en alles wat daar tussen zit.

  NPO Soul & Jazz draait om liefde voor muziek. Dat komt tot uiting in de live uitzendingen vanaf North Sea Jazz en diverse andere festivals en natuurlijk in onze programma's: 7 dagen per week verzorgt de NTR de programmering van 19:00 tot 21:00 uur.


  Luisteren


  Kabelfrequenties: Heb je thuis de kabel? Check de frequenties van jouw kabelaar. Bel gratis met 0800 – 026 26 66.

  Digitale televisie: NPO Soul & Jazz is ook te ontvangen via je digitale televisie. Bij Ziggo vind je ons op kanaal 817 en bij KPN op kanaal 806.

  Digital Radio+: NPO Radio 2 Soul & Jazz is in heel Nederland in de ether te ontvangen via Digital Radio+. Als je een radio hebt die DAB+ ondersteunt is het een kwestie van scannen & luisteren. Meer informatie op www.digitalRadio.nl.

  NPO Soul & Jazz-app:
  Natuurlijk kun je ook de NPO Soul & Jazz app downloaden op je telefoon of tablet. Zowel op Android als op iOS vind je hem in de app-store.


  Volg ons


  E-mail: soulenjazz@radio2.nl
  Facebook: facebook.com/nposouljazz
  Instagram: instagram.com/nposouljazz
  Twitter: twitter.com/nposouljazz
  YouTube: youtube.com/nposouljazz
  Spotify: NPO Soul & Jazz

  DOWNLOAD NPO RADIO 2 APP
  - Live luisteren naar NPO Radio 2 Soul & Jazz
  - Gratis berichtje sturen naar de studio
  - Laatste (muziek)nieuws
  - Gidsinformatie en terugluisteren

  >> iPhone download

  >> Android download