Eerste namen voor North Sea Jazz 2020 bekend!

North Sea Jazz heeft vandaag de eerste namen voor de editie van 2020 bekend gemaakt. Hieronder vind je de namen die tot nu bekend zijn. Meer namen worden in de komende maanden bekendgemaakt. Het volledige programma en tijdschema's worden eind april bekendgemaakt.  Planning week 5 (27 januari t/m 2 februari 2020)

  Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

  BIMHUIS-tip: Hermine Deurloo & Steve Gadd (29/02)

  Elke maand tippen we één concert uit de programmering van het Bimhuis in Amsterdam. Deze keer is dat het concert van Hermine Deurloo & Steve Gadd op zaterdag 29 februari.

  Makkinga Meets: Akwasi

  In een nieuwe Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga rapper en acteur Akwasi. De heren hebben veel te bespreken en geen onderwerp wordt geschuwd. Natuurlijk komt ook Akwasi's nieuwe muziek aan bod en hoor je tracks van Thelonious Monk, Fela Kuti, SiR, en Lauryn Hill. Check de podcast hier!

  Planning week 4 (20 januari t/m 26 januari 2020)

  Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

  #ESNS2020 napret!

  GreyHeads, Gaidaa, PAX the humanoid, Son Swagga en Gumbo Kings speelden op zaterdag 18 januari op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag. De napret begint natuurlijk hier op NPO Soul & Jazz!

  Grammy Awards voor o.a. Lizzo, Chick Corea, Jacob Collier & Metropole Orkest en meer!

  Afgelopen zondag werden voor de 62e keer de Grammy Awards uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles. Er werden prijzen uitgereikt in 84 verschillende categorieën. Check hier welke soulvolle muzikanten er dit jaar in de prijzen vielen.

  Co Live! in Nick Vollebregt (02/02)

  Co de Kloet is op zondag 2 februari weer in Jazzcafé Nick Vollebregt te vinden met zijn programma. Laura Fygi, Ruud Breuls & Simon Rigter Quintet en The New Conrad Miller Quartet zijn op het programma.

  Meet GreyHeads #ESNS2020

  Het is zo ver: Noorderslag 2020! Ook dit jaar hosten we een eigen podium in de Oosterpoort en we laten je graag kennismaken met de vijf acts die daar die avond te zien zijn.

  Datum Mondriaan Jazz 2020 bekend

  De 4e editie van Mondriaan Jazz Festival vindt plaats in het PAARD en in Het Koorenhuis op zaterdag 10 oktober, 2020 - met een special openingsconcert op vrijdag 9 oktober en met een aantal door-de-weekse special concerten en workshops in de kleurrijke wijken van Den Haag.

  Luister de nieuwe single van Power To The Pipo!

  Een primeur voor Phil afgelopen vrijdag. Hij mocht de gloednieuwe single van Power To The Pipo draaien in zijn show. En daarover sprak hij ook met gitarist Virgil: zachte G's, frustraties in de studio en dronken van bruggen af urineren... Het komt allemaal aan bod!

  Saxofonist Jimmy Heath (93) overleden

  Jimmy "Little Bird" Heath overleed zondag in zijn huis in Loganville, Georgia in Amerika, dat heeft zijn kleinzoon Fa Mtume aan de Amerikaans NPR bevestigd. Heath was sinds de jaren 40 actief als saxofonist en speelde met o.a. John Coltrane en Miles Davis.

  Meet Son Swagga #ESNS2020

  Het is zo ver: Noorderslag 2020! Ook dit jaar hosten we een eigen podium in de Oosterpoort en we laten je graag kennismaken met de vijf acts die daar die avond te zien zijn.

  NPO Soul & Jazz


  NPO Soul & Jazz is de publieke radiozender voor soul & jazz. Begonnen als NPO Radio 6 en sinds 1 januari 2016 onder de naam NPO Soul & Jazz te horen op kabel, DAB+, online en op je mobiel. 24 uur per dag de beste soul- en jazzmuziek en alles wat daar tussen zit.

  NPO Soul & Jazz draait om liefde voor muziek. Dat komt tot uiting in de live uitzendingen vanaf North Sea Jazz en diverse andere festivals en natuurlijk in onze programma's: 7 dagen per week verzorgt de NTR de programmering van 19:00 tot 21:00 uur.


  Luisteren


  Kabelfrequenties: Heb je thuis de kabel? Check de frequenties van jouw kabelaar. Bel gratis met 0800 – 026 26 66.

  Digitale televisie: NPO Soul & Jazz is ook te ontvangen via je digitale televisie. Bij Ziggo vind je ons op kanaal 817 en bij KPN op kanaal 806.

  Digital Radio+: NPO Radio 2 Soul & Jazz is in heel Nederland in de ether te ontvangen via Digital Radio+. Als je een radio hebt die DAB+ ondersteunt is het een kwestie van scannen & luisteren. Meer informatie op www.digitalRadio.nl.

  NPO Soul & Jazz-app:
  Natuurlijk kun je ook de NPO Soul & Jazz app downloaden op je telefoon of tablet. Zowel op Android als op iOS vind je hem in de app-store.


  Volg ons


  E-mail: soulenjazz@radio2.nl
  Facebook: facebook.com/nposouljazz
  Instagram: instagram.com/nposouljazz
  Twitter: twitter.com/nposouljazz
  YouTube: youtube.com/nposouljazz
  Spotify: NPO Soul & Jazz

  DOWNLOAD NPO RADIO 2 APP
  - Live luisteren naar NPO Radio 2 Soul & Jazz
  - Gratis berichtje sturen naar de studio
  - Laatste (muziek)nieuws
  - Gidsinformatie en terugluisteren

  >> iPhone download

  >> Android download