Planning week 49 (2 december t/m 8 december)

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Rockit, Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Nieuwe afleveringen van New Generation

De NTR maakt in de serie New Generation portretten van de nieuwe generatie jazzmuzikanten in Nederland. Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters?  De Sprong O Romantiek Der Hazen door Reinier Baas

  Gitarist Reinier Baas maakte een eigen versie van Misha Mengelberg's De Sprong O Romantiek Der Hazen, inclusief een echte haas! Check hier de video.

  Jasper Blom ontvangt Buma Boy Edgar Prijs in uitverkocht BIMHUIS

  Saxofonist en componist Jasper Blom ontving de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs van Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. De felbegeerde prijs, een sculptuur van Jan Wolkers, werd door Wilfried de Jong uitgereikt in een uitverkocht Bimhuis, tijdens een door Blom zelf samengestelde concertavond. In 2020 volgt de Buma Boy Edgar Prijs Tournee langs diverse podia in Nederland, België en Duitsland.

  Concert Sun-Mi Hong terugkijken?

  Voor de serie New Generation van de NTR worden niet alleen prachtige portretten van jonge jazzmuzikanten gemaakt, maar ook volledige concerten geregistreerd. Bekijk het concert van drumster Sun-Mi Hong nu terug!

  Ook Gumbo Kings op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag 2020

  Ook de heren van Gumbo Kings komen ons Soul & Jazz-podium rocken op ESNS 2020! Ze brengen een combinatie van New Orleans-groove, deltablues en de melodie van soul uit het oude Memphis. En hoe dat er op het podium uit gaat zien? Dat vertellen ze je zelf in deze video!

  Tijn Wybenga & Martin Fondse in New Generation

  Tijdens zijn piano opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam krijgt Tijn een polsblessure en besluit zich volledig te storten op arrangeren en dirigeren. Sinds zijn afstuderen heeft hij zich in razend tempo ontwikkeld tot een van Nederlands grootste talenten op dat vlak.

  Luister terug: Strafrechtadvocaat Natacha Harlequin te gast bij One'sy

  Afgelopen vrijdag was strafrechtadvocaat Natacha Harlequin te gast bij One'sy. Naast haar favoriete muziek kwam er ook van alles uit haar werkende leven voorbij.

  Son Swagga toegevoegd aan line-up Soul & Jazz-podium op Noorderslag 2020

  Ook Son Swagga staat op ons Soul & Jazz-podium op ESNS 2020! We spraken bandleider Felix Back na een optreden in het Bimhuis over wat ons te wachten staat in januari!

  Gaidaa tweede act op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag

  This just in: Gaidaa is de 2e act die op ons Soul & Jazz-podium op ESNS komt spelen! Ze stapte net uit het vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol toen we haar het goede nieuws gingen brengen.

  Concert Reinier Baas terugkijken?

  Voor de serie New Generation van de NTR worden niet alleen prachtige portretten van jonge jazzmuzikanten gemaakt, maar ook volledige concerten geregistreerd. Bekijk het concert van gitaristen Reinier Baas en Jesse van Ruller nu terug!

  GreyHeads maakt line-up Soul & Jazz-podium op Noorderslag 2020 compleet!

  Yes, GreyHeads maakt de line-up voor ons Soul & Jazz-podium op ESNS 2020 compleet! We zochten Nello en Damien van de band op in Jazzcafé Dizzy om het goede nieuws met ze te delen.

  Reinier Baas & Jesse van Ruller in New Generation

  Als tiener hoorde Reinier gitarist Jesse van Ruller voor het eerst spelen. Dat dát allemaal kon op een gitaar, daar viel zijn bek van open.

  Gary Lucas te gast bij Co in Nick Vollebregt (15/12)

  In de laatste Co Live! vanuit Nick Vollebregt van dit jaar is niemand minder dan gitaarlegende Gary Lucas te gast!

  NPO Soul & Jazz


  NPO Soul & Jazz is de publieke radiozender voor soul & jazz. Begonnen als NPO Radio 6 en sinds 1 januari 2016 onder de naam NPO Soul & Jazz te horen op kabel, DAB+, online en op je mobiel. 24 uur per dag de beste soul- en jazzmuziek en alles wat daar tussen zit.

  NPO Soul & Jazz draait om liefde voor muziek. Dat komt tot uiting in de live uitzendingen vanaf North Sea Jazz en diverse andere festivals en natuurlijk in onze programma's: 7 dagen per week verzorgt de NTR de programmering van 19:00 tot 21:00 uur.


  Luisteren


  Kabelfrequenties: Heb je thuis de kabel? Check de frequenties van jouw kabelaar. Bel gratis met 0800 – 026 26 66.

  Digitale televisie: NPO Soul & Jazz is ook te ontvangen via je digitale televisie. Bij Ziggo vind je ons op kanaal 817 en bij KPN op kanaal 806.

  Digital Radio+: NPO Radio 2 Soul & Jazz is in heel Nederland in de ether te ontvangen via Digital Radio+. Als je een radio hebt die DAB+ ondersteunt is het een kwestie van scannen & luisteren. Meer informatie op www.digitalRadio.nl.

  NPO Soul & Jazz-app:
  Natuurlijk kun je ook de NPO Soul & Jazz app downloaden op je telefoon of tablet. Zowel op Android als op iOS vind je hem in de app-store.


  Volg ons


  E-mail: soulenjazz@radio2.nl
  Facebook: facebook.com/nposouljazz
  Instagram: instagram.com/nposouljazz
  Twitter: twitter.com/nposouljazz
  YouTube: youtube.com/nposouljazz
  Spotify: NPO Soul & Jazz

  DOWNLOAD NPO RADIO 2 APP
  - Live luisteren naar NPO Radio 2 Soul & Jazz
  - Gratis berichtje sturen naar de studio
  - Laatste (muziek)nieuws
  - Gidsinformatie en terugluisteren

  >> iPhone download

  >> Android download