Muzieknieuws
BNNVARA

Lakshmi ging op haar veertiende het huis uit: 'Ik had zo'n drang naar vrijheid'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Lakshmi ging op haar veertiende het huis uit: 'Ik had zo'n drang naar vrijheid'

Met een half kaalgeschoren hoofd en een op het schoolplein gezette piercing leefde zangeres Lakshmi als middelbare scholier het vrije leven. Op haar veertiende ging ze uit huis en woonde in kraakpanden. In Zomerspijkers blikt ze terug op die tijd en deelt ze haar favoriete muziek.

Verschrikkelijk, zo omschrijft Lakshmi haar tijd op de middelbare school. "Het was heel autoritair en daar kan ik niks mee." De zangeres besloot om naar een andere school te gaan, een school voor 'probleemjongeren'. "Je moest bijna auditie doen om te laten zien dat je een 'probleemjongere' was."

Lakshmi noemt die school haar redding en kwam daar als de jongste van de klas in aanraking met krakers. "Ik had helemaal geen hekel aan m'n ouders, maar ik wilde alles zelf bepalen." In die periode woonde Lakshmi deels bij haar toenmalige vriendje, vertoefde ze in kraakpanden en soms sliep ze bij haar moeder. "Mijn ouders hadden heel snel door dat als ze dingen gingen verbieden, ik juist extremer werd."

Over de hekken klimmen

Het skatepark in het Goffertpark was één van plekken waar Lakshmi regelmatig te vinden was. Soms was het park hermetisch afgesloten, en stel, je favoriete band speelt er, wat doe je dan? "Ik klom over de hekken." Zo zag Lakshmi het concert van Guns 'N Roses in 'haar' park. "Het was de originele bezetting, ik word dan helemaal wild. Ik was compleet geobsedeerd door Slash."

Benieuwd naar de hele uitzending van Zomerspijkers? Je vindt de uitzending in je favoriete podcast-app.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie