Programma

Journalist Tim de Wit over aanslagen in Engeland: "Daar had ik me niet op voorbereid"

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Journalist Tim de Wit over aanslagen in Engeland: "Daar had ik me niet op voorbereid"

6,5 jaar lang was journalist Tim de Wit correspondent in Groot-Brittanië en in die jaren maakte hij veel mee. Uiteraard was er de Brexit waar hij talloze keren verslag van deed, maar hij maakte ook meerdere aanslagen mee. "Dat is iets waar ik me niet op had voorbereid", vertelt Tim in Zomerspijkers.

In het jaar 2017 gebeurde er veel, zo werd er een aanslag gepleegd met een auto op voetgangers op de Westminster Bridge in Londen. Per toeval was Tim in de buurt. Hij was net klaar met een interview bij het parlement, wandelde over de bewuste brug en ging met zijn cameraman in een hotel het interview monteren. Tim kreeg een telefoontje uit Nederland met de boodschap dat er schoten gehoord waren bij het parlement en de vraag of hij even wilde kijken. "Ik loop die brug op, voordat de politie er was en ik zie ineens mensen dertig meter verderop kermen van de pijn."

Aan de grond genageld

Tim vertelt dat er bij rampsituaties drie typen mensen zijn: "De vluchter, de helpers en de categorie waar ik toe behoor: ik stond aan de grond vastgenageld." Even later gaat zijn telefoon en vraagt de NOS of Tim kan vertellen wat hij heeft gezien. "Je zet een knop om en ik vertel gewoon als Tim de correspondent wat er gebeurd is."

Luister de hele uitzending van Zomerspijkers met Tim de Wit terug via je favoriete podcast-app.

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie