Martine in de Middag
EO

Niels Geusebroek zingt naar zijn vakantieliefde in Mine

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Niels Geusebroek zingt naar zijn vakantieliefde in Mine

In Martine In De Middag geeft Niels Geusebroek Tekstuele Voorlichting bij Mine, want waar gaat dit lied nou eigenlijk over?

Jasper de Vries, die inviel voor Martine ten Klooster afgelopen zondag, valt meteen met de deur in huis als Geusebroek de telefoon opneemt: "Waar gaat het nummer over?" Niels: "Het is een liefdesliedje. We hadden het bedacht als een soort mijmerend liedje naar je eerste liefde, maar dan specifiek je vakantieliefde."

Los Angeles

Als de artiest het nummer schrijft is hij in Los Angeles. Niels: "Ik heb hem vlak bij het strand geschreven. Toen we bedachten om het over een eerste vakantieliefde te schrijven kwamen al die beeldspraken en clichés eruit. Het is geïnspireerd op Venice Beach, Santa Monica en de pier."

Duet

Alhoewel Geusebroek het liedje samen met Yori Swart zingt, hebben ze het niet samen geschreven. Niels: "Ik heb het met een Amerikaan geschreven. Toen ik het liedje af had, heb ik hem twee jaar laten liggen. Opeens kreeg de tekst een andere lading: het voelde als een liedje dat twee vakantieliefdes naar elkaar toezingen. Toen heb ik het voorgelegd aan Yori, die gelijk enthousiast was."

Benieuwd welke vragen Jasper de Vries nog meer heeft voor Niels Geusebroek? Bekijk het fragment hieronder.

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie