Muzieknieuws

Melle over de betekenis van Run Run

foto: Managed By Ember
  1. Nieuwschevron right
  2. Melle over de betekenis van Run Run

Deze week legt Melle in Tekstuele Voorlichting uit wat de betekenis is achter zijn single Run Run.

Afgelopen maand scoorde Melle hoog in de Verrukkelijk 15 met zijn Run Run. In Tekstuele Voorlichting vertelt hij: "Het is een break-up-song. Het gaat over een relatie die uit elkaar gaat, maar dan met een goede twist. Namelijk dat je weet dat je weer bij elkaar gaat komen." Melle zingt het nummer met volle overtuiging, maar het gaat niet over zijn eigen liefdesleven. Samen met Martine duikt hij in een aantal regels uit het nummer.

"Run run baby to the darkside"

"Als ik een liedje begin, doe ik dat met een bepaalde melodie. Daar komen klanken bij en een eerste zin. Dit was de zin waarmee het allemaal begon." Waarom zingt Melle over de darkside? "In die break-up gaat zij weg, je weet niet waar ze heen gaat. Dat is de darkside die ik bedoel. Op die manier wilde ik dat opschrijven."

"I know I'll meet you in another life"

"Ik vind het leuk om niet alles al te letterlijk te zeggen, waardoor je het openhoudt voor de interpretatie." Melle koos expres voor het woord 'know', omdat hij een bepaalde zekerheid wilde overbrengen in het nummer. "Ik had eigenlijk 'I hope I'll meet you', maar ik vond het in dit geval wel iets zelfverzekerder te maken. Ik wilde het niet zo dramatisch maken." Die positieve twist is ook duidelijk te horen in de single: Run Run klinkt niet als een typisch break-up nummer, maar als een aanstekelijk popliedje met een retro sound.

Benieuwd naar de rest van de teksten? Luister hieronder het hele fragment terug:

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie