Artiest

Niels Geusebroek

  1. Artiestenchevron right
  2. Niels Geusebroek
Niels Geusebroek (1979) is een Nederlandse zanger en componist. Samen met Frans van Essen richt hij in 1996 de band Silkstone op. Met de band scoort hij bescheiden hits als 'Ready' en 'Here In Your World'. In 2011 doet hij mee aan The Voice Of Holland en haalt hij de halve finale. In 2012 scoort hij een grote hit met het hardstyle-nummer 'Year Of Summer'.

Silkstone

Niels Geusebroek richt samen met Frans van Essen in 1996 de band Silkstone op. Ze staan onder andere op Lowlands en Pinkpop en laten hun muziek live horen bij verschillende radiostations, poppodia en televisieprogramma's. De band trekt zelfs door New York en St. Petersburg. Silkstone brengt twee albums uit. In 2009 stopt de band.

The Voice Of Holland

Niels besluit in 2011 mee te doen aan het tweede seizoen van het televisieprogramma The Voice Of Holland. Tijdens het programma weet hij drie hits te scoren in de Single Top 100. Toch wordt hij geëlimineerd in de halve finale van de talentenjacht.

Year Of Summer

Veerkrachtig als hij is, gaat hij door. Samen met Wildstylez brengt hij in november 2011 het hardstyle-nummer 'Year Of Summer' uit. Het nummer scoort hoog in de hitlijsten. Hij ontvangt in januari 2013 een Gouden Plaat voor de single.

Take Your Time Girl

Niels Geusebroek is in augustus 2013 te gast bij Radio 538. Hij krijgt de opdracht om een lied te schrijven op het ritme van de hartslag van de baby van de zwangere nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood. Hij zingt het liedje live in de studio en na de reacties hierop wordt 'Take Your Time' uitgebracht als single. Het nummer komt binnen op nummer 6 in de Mega Top 50 en in september 2013 staat het liedje op nummer 1.

The Truth

Begin 2013 brengt Geusebroek zijn solo-album uit, getiteld The Truth. Op de plaat staat onder andere een akoestische versie van 'Year Of Summer' en natuurlijk 'Take Your Time Girl'.

Soundtrack

Niels is vereerd wanneer hij een soundtrack mag schrijven. Voor de Nederlandse film Hartenstraat schrijft Niels het liedje 'Street Of Hearts'.

'Wildfire'

In 2016 brengt hij de single 'Wildfire' uit.