Programma
EO

Elephant-zanger Frank Schalkwijk geeft Tekstuele Voorlichting bij Calling

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Elephant-zanger Frank Schalkwijk geeft Tekstuele Voorlichting bij Calling

De Rotterdamse indieband Elephant bracht eind oktober de nieuwe single Calling uit. Frontman Frank Schalkwijk vertelt Martine ten Klooster over de betekenis van het nummer.

Met Midnight in Manhattan, afkomstig van de naamloze debuut-EP, wist Elephant eerder dit jaar al indruk te maken. De track van de Rotterdammers wist door te dringen tot de Verrukkelijke 15. Met de nieuwe single Calling geeft Elephant een voorproefje op het eerste volledige album, Big Thing. Die plaat zal verschijnen op Excelsior Recordings, waar ook acts als Danny Vera, Tim Knol en Johan ondergebracht zijn.

Met Calling levert de groep een melancholisch gitaarliedje af, dat associaties oproept met acts als Wilco en Excelsior-labelgenoten Darryll-Ann. Beluister het nummer hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tekstuele Voorlichting

Bij Martine in de Middag vertelde zanger Frank Schalkwijk over het ontstaan van Calling. "Het gaat niet over bellen, maar het gaat over een roeping", legt hij uit. "Het gaat over het moment dat je vol besluit te gaan voor de muziek." Schalkwijk geeft aan dat de band dit moment ervaarde in de oefenruimte, toen de leden het gevoel hadden een speciale klik te hebben.

Bekijk het volledige gesprek:

Video niet beschikbaar

Martine in de Middag

Je hoort Martine in de Middag elke zondag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie