Artiest

Yori Swart

  1. Artiestenchevron right
  2. Yori Swart
Na het winnen van de Amsterdamse Popprijs in 2010 en de Grote Prijs van Nederland in 2011 zet Yori Swart de stijgende lijn door als Serious Talent met het succes van eerste single 'I Say Nothing' van haar titelloze debuutalbum. Qua stem doet ze denken aan Ilse deLange, maar muzikaal zit ze net iets meer in de singer-songwriter-hoek dan haar landgenote.

Niet alleen juryleden van verschillende wedstrijden is het talent van Yori Swart opgevallen, ook collegamuzikanten als Wende Snijders, Tim Knol, Agnes Obel en De Dijk vielen voor het nog jonge talent. Bij deze artiesten stond ze namelijk in het voorprogramma nog voordat haar debuutplaat in de winkels lag. Artiesten die Yori zelf als invloeden noemt zijn Joni Mitchell, Thomas Dybdahl en Ani DiFranco.

Album

Per 17 februari 2012 is Yori Swart niet meer albumloos, dankzij het verschijnen van haar debuut op het zelf opgerichte label Ysplaat. Met producer Attie Bauw werkte ze aan het tien nummers tellende album. Vanaf maart is de blonde artieste uit het Noord-Hollandse Bergen op tour, op samen met vijf muzikanten haar album live ten gehore te brengen.

Nummers van Yori Swart