Programma

Maaike Ouboter over de liefdevolle betekenis van nieuwe single Doe Mij Maar Het Verdriet

  1. Nieuwschevron right
  2. Maaike Ouboter over de liefdevolle betekenis van nieuwe single Doe Mij Maar Het Verdriet

De titel Doe Mij Maar Het Verdriet druipt van hartzeer en verlies, maar er gaat eigenlijk juist veel liefde schuil in het nummer. Maaike Ouboter vertelt over de betekenis in Tekstuele Voorlichting.

Maaike Ouboter maakt in 2013 een onuitwisbare indruk in Nederland met haar deelname aan De Beste Singer Songwriter. Haar nummer Dat Ik Je Mis ontroerde velen en staat al sinds datzelfde jaar in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer gaat over missen en verdriet, iets waar Maaike daarna van wilde losbreken. "Ik ben bekend geworden met een liedje dat heel erg over verdriet en missen gaat. Daardoor heb ik af en toe het gevoel dat ik me moet verontschuldigen of tegenspreken van: 'ik ben ook heel gezellig en ik maak ook vrolijke dingen'", vertelt Maaike in De Kloosteravond.

Doe Mij Maar Het Verdriet

Na albums En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt en Vanaf Nu Is Het Van Jou is er een derde plaat onderweg. Dat laat voorlopig nog even op zich wachten, maar de eerste single Doe Mij Maar Het Verdriet verscheen eind april. Tóch weer een nummer over verdriet dus, maar Maaike wil hiermee juist laten zien dat verdriet niet zo zwaar hoeft te zijn. "Omdat het ook betekent dat er veel liefde is om verdrietig over te zijn. Dus het is het blijkbaar ook waard." Cielke koos twee zinnen uit het nummer waar Maaike verder uitleg over geeft.

"Ik rookte met je mee, omdat ik hoopte dat dat ons verbond."

Maaike vertelt: "Je kan soms in een relatie zo graag willen dat iets niet voorbijgaat en zo graag iets willen vasthouden, dat je naar iemand toebeweegt. Ik heb wel een tijdje af en toe gerookt, dat slaat nergens op en staat mij ook helemaal niet. Ik vond dat roken een mooi beeld, dat je met iemand meedoet, omdat je hoopt dat dat je gaande houdt. Soms raak je dan verder van jezelf verwijderd, omdat je je vasthoudt aan iets."

"Verliefd zijn kan iedereen, maar om van je te laten houden, moet je moedig zijn."

"Een verliefdheid kan iets zijn wat je projecteert op iemand anders; dat je hoopt verliefd te zijn. Als iemand van je houdt, moet je iemand toelaten. Als je dat kan accepteren, moet je ook van jezelf houden. Dan pas kan iemand ook echt van jou houden. Het is iets heel intiems en kwetsbaars om iemand van je te laten houden. Misschien nog wel veel kwetsbaarder en enger dan zelf van iemand te houden."

Luister hieronder het fragment terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie