Muzieknieuws

Gemeente Den Haag krijgt klachten én complimenten over optreden Muse

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gemeente Den Haag krijgt klachten én complimenten over optreden Muse

Muse gaf woensdagavond een uitverkochte show op het Malieveld in Den Haag voor ruim zestigduizend bezoekers. Maar het bleef niet bij dat aantal: veel inwoners van de Hofstad konden meegenieten met de songs van het Britse trio.

De groep rond frontman Matt Bellamy, die vandaag zijn 45ste verjaardag viert, stond woensdagavond op het Malieveld als onderdeel van hun Will of the People World Tour, die vernoemd is naar hun meest recente plaat. Die locatie bleek toepasselijk: de protestteksten spuwende zanger was een prima opvolger van de boerenprotesten in Den Haag.

Tussen zijn preken door speelde Muse hun groots klinkende rocksongs, zoals Plug In Baby en Knights of Cydonia. Dat deed de band tot groot plezier van de aanwezigen, maar niet voor alle inwoners van Den Haag. De gemeente liet na het optreden namelijk weten de nodige klachten te hebben ontvangen over de show van Muse, maar geeft aan dat er geen geluidsregels zijn overschreden.

Het is mogelijk dat de windrichting ervoor gezorgd heeft dat het geluid in grote delen van de stad te horen was. In totaal kwamen er 85 klachten over door Muse veroorzaakte geluidsoverlast binnen, legt een woordvoerder uit. Opvallend genoeg bleef het daar niet bij: de gemeente kreeg ook vijf berichten van mensen die positief waren over het geluid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muse in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Muse vijftien keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden. De hoogste notering is voor Uprising op plek 73.

Ster advertentie
Ster advertentie