Muzieknieuws

Beluister het nieuwe Muse-album Will of the People

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister het nieuwe Muse-album Will of the People

Het nieuwe album van Muse, Will of the People, is nu te beluisteren. Het is de negende plaat van de formatie rond frontman Matt Bellamy.

Het Britse rocktrio kreeg de inspiratie voor de sound van Will of the People toen muzieklabel Warner vroeg om een greatest hits-compilatie. In plaats van grasduinen door hun eigen oeuvre en een best of-plaat samen te stellen, koos Muse ervoor om een nieuw album te maken waarop alle stijlen van hun eerste acht platen te horen zijn. "A greatest hits album - of new songs", is de manier waarop de bandleden Will of the People beschrijven. Het album is het eerste werk van de band sinds Simulation Theory uit 2018.

Wereldzorgen

Matt Bellamy heeft aangegeven dat zijn zorgen over de wereld de grootste inspiratie vormden voor de songteksten op het album. "De steeds groter wordende onzekerheid en instabiliteit in de wereld, waarbij de natuur, die ons zo lang heeft beschermd, serieus bedreigd wordt", omschrijft de zanger als uitgangspunt. Een optimistische uitkijk leverde dat niet op, wat al bleek uit de titel van de laatste track van Will of the People: We Are Fucking Fucked.

In de aanloop naar de release van het album bracht Muse al vijf singles uit, waaronder Won't Stand Down, Compliance en de titeltrack. De gehele plaat is vanaf vandaag te beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grootse en intieme tourplannen

In navolging van de release van Will of the People heeft Muse een wereldtournee aangekondigd. Naast grote festivals en stadions in Groot-Brittannië geeft de band ook zeven intieme shows in theaters, waaronder Carré in Amsterdam. Kaarten voor dat kleinschalige optreden waren binnen enkele minuten uitverkocht.

Muse in de NPO Radio 2 Top 2000

Met 15 noteringen is Muse uitstekend vertegenwoordigd in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste plek is voor Uprising op 79.

Ster advertentie
Ster advertentie