Top 2000 Nieuws

Wie heeft de langste in de NPO Radio 2 Top 2000?

Wat zijn de langste platen uit de NPO Radio 2 Top 2000? We hebben ze alle tweeduizend nog eens afgedraaid met de stopwatch erbij. Één ding is zeker: de lijst zou een stuk korter duren als deze nummers er niet in stonden!

(Everything I Do) I Do It For You van Bryan Adams had bijna niet bestaan

Sommige hits verdwenen bijna in de vergetelheid of zijn zelfs nooit opgenomen. Ook (Everything I Do) I Do It For You van Bryan Adams had bijna niet bestaan.

Vijf albumparels van Paul McCartney die je moet horen

We kennen allemaal de hits van Paul McCartney, maar we laten je graag kennismaken met vijf mooie albumparels van de zanger.

Diana Ross kondigt voor het eerst in vijftien jaar nieuw album aan

De 77-jarige Diana Ross verrast de wereld met een comeback! Voor het eerst in vijftien jaar kondigt de zangeres een nieuw studioalbum aan dat Thank You zal gaan heten.

De vijf grootste hits van 2Pac

Rapper Tupac Shakur heeft een aantal hiphopklassiekers van jewelste op zijn naam staan, maar wat waren nu zijn vijf hoogste noteringen in de Nederlandse hitlijsten?

Kijktip! Eric Clapton live tijdens Crossroads Guitar Festival

Baal jij ook zo dat het geplande concert dat Eric Clapton op 11 juni zou geven in de Ziggo Dome is verplaatst naar 2022? Treur niet en kijk vanavond naar het Crossroads Guitar Festival op NPO 2 Extra.

Metallica trotseert de bliksem op Pinkpop 2014

De bezoekers van de 45e editie van Pinkpop zien het optreden van afsluiter Metallica bijna letterlijk in het water vallen wanneer een onheilspellende bliksembui over Landgraaf trekt. Wanneer de storm geweken is, geeft de metalband een onvergetelijk optreden.

Prince speelt Purple Rain eerste keer live

Op de geboortedag van Prince blikken we terug op zijn eerste live-versie van Purple Rain. Gelukkig zijn daar namelijk beelden van!

Legendarisch Live: Iron Maiden voor een kwart miljoen uitzinnige Brazilianen

In de jaren negentig is het een komen en gaan van nieuwe bandleden bij Iron Maiden, maar de gloriedagen worden in 2001 in ere hersteld wanneer zanger Bruce Dickinson en gitarist Adrian Smith Rio de Janeiro op z’n kop zetten.

Zo keerde Tina Turner keihard terug met Private Dancer

De carrière van Tina Turner zit begin jaren tachtig hevig in het slop, maar dankzij een medewerker van een grote platenmaatschappij keert de zangeres weer terug naar de toppen van de hitlijsten.

Deze songfestivalhits vinden we terug in de NPO Radio 2 Top 2000

De lange geschiedenis van het Eurovisie Songfestival heeft honderden liedjes voortgebracht. Vijf daarvan vinden we terug in de NPO Radio 2 Top 2000.

Hoe Duncan Laurence Nederland aan een overwinning op het Songfestival hielp

44 jaar hebben we als land moeten wachten, maar het was de jonge en relatief onbekende Duncan Laurence die Nederland in 2019 eindelijk aan een overwinning op het Eurovisie Songfestival hielp.

    STER Advertentie
    [sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler][sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler]