STER Advertentie

Top 2000 Nieuws

Hoe een synthesizer Abbey Road zijn geluid gaf

Op 26 september 1969 brengen The Beatles het album Abbey Road uit. Een flink aantal nummers op de plaat dankt het geluid aan de gloednieuwe synthesizer van George Harrison: de Moog.

Hoe Bruce Springsteen doorbrak met Born To Run

Bruce Springsteen heeft een glansrijke carrière op zijn naam staan. Het ging niet vanzelf, maar met zijn album Born To Run (1975), ging het balletje goed rollen.

Miley Cyrus covert Blondie-klassieker 'Heart Of Glass'

Miley Cyrus heeft ‘Heart Of Glass’ van Blondie gecoverd tijdens een optreden voor het virtuele iHeartRadio Festival 2020.

Stevie Nicks kondigt concertfilm en livealbum aan

Een film van Stevie Nicks is op 21 en 25 oktober exclusief te zien in selecte filmtheaters. Ze brengt hiermee haar uitverkochte tournee naar het grote doek.

Madonna maakt muzikale film over haar eigen leven

Madonna bevestigt de geruchten: er komt een muzikale film over haar eigen leven. De Queen of Pop gaat de biopic regisseren en voor een deel zelf schrijven.

Disturbed covert ‘If I Ever Lose My Faith In You’ van Sting

Sting maakte van zijn 'If I Ever Lose My Faith In You' een hit. Nu steekt heavy-metal band Disturbed het nummer in een nieuw jasje.

U2 kondigt deluxe boxset aan met nooit eerder uitgebracht materiaal

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van U2's All That You Can’t Leave Behind brengt de band een boxset uit met B-kanten, out-takes en nooit eerder uitgebracht materiaal.

Paul McCartney zag Twin Towers branden en schreef er een nummer over

Het is negentien jaar geleden dat de 9/11-aanslagen in New York plaatsvonden. Paul McCartney zag die dag de Twin Towers in brand staan en schreef er het nummer 'Freedom' over.

Vijf dingen die je nog niet wist over 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana

29 jaar geleden, op 10 september 1991, werd 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana als single uitgebracht. Lees hier vijf dingen die je nog niet wist over het nummer.

Luister naar nieuw nummer Gorillaz met The Cure-frontman Robert Smith

De Britse band Gorillaz heeft samen met The Cure-zanger Robert Smith een nieuw nummer uitgebracht.

Ben jij een echte Avicii-kenner?

Op 8 september 2020 zou de Zweedse dj Avicii 31 jaar zijn geworden. Avicii scoorde in zijn carrière veel hits en belandde daarmee ook in de Top 2000. Wat weet jij over de dj? Test jouw kennis hieronder.

P!nks 'Dear Mr. President' werd niet op Amerikaanse radiostations gedraaid

Ter gelegenheid van P!nks 41e verjaardag duiken we in het verhaal achter het nummer 'Dear Mr. President'. In de Verenigde Staten werd het nummer namelijk niet door iedereen geaccepteerd.

[sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler][sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler]