Top 2000 Nieuws

Janis Joplin geeft live voorproefje van album Pearl vlak voor haar overlijden

Janis Joplin is op 19 januari 1943 geboren in Port Arthur, Texas. De zangeres geeft haar publiek in juni 1970 alvast een voorproefje van haar debuutalbum Pearl, maar zal deze zelf nooit afmaken.

Sade trakteert fans op spectaculair optreden Smooth Operator

Sade brengt in 1984 haar Smooth Operator uit en het wordt een enorme hit. Met behulp van prachtig geanimeerde beelden komt het nummer live tot leven.

Vijf dingen die je niet wist over Dave Grohl

Dave Grohl draait inmiddels heel wat jaren mee als grote naam in de muziekwereld. Dit zijn vijf feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist over de Foo Fighters-frontman.

Vier dingen die je niet wist over Dazed and Confused van Led Zeppelin

Led Zeppelin bracht hun eerste album uit in 1969, met daarop het legendarische Dazed and Confused. Het nummer brengt bijzondere verhalen met zich mee en hier gaan we er vier langs.

The Who-drummer Keith Moon geëerd in Het Gouden Trommelvlies

Met zijn waanzinnige drumtechniek en verrassende muzikale ideeën laat hij een fantastische erfenis voor ons achter. Dit keer eert Emmely The Who-drummer Keith Moon in Het Gouden Trommelvlies.

Energie spat van het podium tijdens liveoptreden Van Halen in 1992

De grootste hit van Van Halen is toch wel Jump, van het album 1984 wat deze week 37 jaar geleden uitkwam. We blikken daarom terug op dit legendarische optreden uit 1992.

Alicia Keys schreef If I Ain't Got You na overlijden Aaliyah

If I Ain't Got You van Alicia Keys keert in 2020 terug in de Top 2000. Alicia schrijft het nummer naar aanleiding van de plotselinge dood van haar muzikale collega Aaliyah.

De vijf hoogste noteringen in de Top 2000 van David Bowie

Op de geboortedag van David Bowie hebben de hoogste noteringen van de muzikant in de Top 2000 op een rijtje gezet.

Hoe een verboden liefde Eric Claptons hit Layla opleverde

Wanneer Eric Clapton de vrouw van zijn leven ontmoet, kan hij slechts van haar dromen. Het is namelijk de vrouw van zijn goede vriend George Harrison. Maar blijft het bij dromen?

Slaggitarist Malcolm Young was de stille kracht achter AC/DC

De aandacht ging vaak naar de duck-walk van Angus Young of naar leadzanger Brian Johnson. Het was echter Malcolm Young, de stille kracht van AC/DC, die door velen werd gezien als beste slaggitarist ter wereld.

Barry Gibb strikt Dolly Parton voor nieuwe versie van Bee Gees Words

Barry Gibb heeft een nieuwe versie van de klassieker Words uitgebracht. De Bee Gees-zanger schakelde daarvoor hulp in van Dolly Parton.

Reinhard Mey zingt Gute Nacht, Freunde in maar liefst drie talen

In de Top 2000 a gogo Unplugged laat Reinhard Mey een bijzondere versie van zijn hit Gute Nacht, Freunde horen. Hij zingt het namelijk in het Duits, Frans én in het Nederlands.

    STER Advertentie
    [sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler][sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler]