Muzieknieuws

Coldplay en Natalie Imbruglia eren Olivia Newton-John met liveversie Summer Nights

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay en Natalie Imbruglia eren Olivia Newton-John met liveversie Summer Nights

Tijdens een optreden in het Wembley stadion in Londen heeft Coldplay een ode gebracht aan de vorige week overleden Olivia Newton-John. Daarbij werden ze geholpen door de Australische zangeres Natalie Imbruglia.

De Music of the Spheres World Tour van Coldplay is neergestreken in de Engelse hoofdstad, waar de band maar liefst zes optredens in het Wembley stadion geeft. Op de derde avond verwelkomde de groep rond Chris Martin de Australische Natalie Imbruglia op het podium.

Grease-klassieker

Met de Torn-zangeres bracht Coldplay een ode aan Olivia Newton-John, die vorige week op 73-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker. In het stadion in Londen zongen ze het duet Summer Nights, dat oorspronkelijk door Newton-John en John Travolta werd gezongen in Grease.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast de klassieker van Newton-John en Travolta was er ook nog een uitvoering van het nummer waar Imbruglia in 1997 een wereldhit mee scoorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Music of the Spheres World Tour

Coldplay stond eerder deze maand vier avonden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tijdens hun Music of the Spheres World Tour. Ook daar nodigde de band een speciale gast uit op het podium: de jonge fan Gili Torres. Zij speelde gitaar tijdens het Coldplay-nummer Green Eyes.

Coldplay in de NPO Radio 2 Top 2000

Met maar liefst 19 nummers is Coldplay in 2021 een van de hofleveranciers van de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Fix You op plek 11 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie