Muzieknieuws

Zangeres en Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zangeres en Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

Olivia Newton-John is maandag overleden aan de gevolgen van borstkanker. De Brits-Australische zangeres en actrice is 73 geworden.

De dood van Newton-John werd maandagavond via haar social mediakanalen bekendgemaakt. "Dame Olivia Newton-John (73) is vanmorgen op vredige wijze heengegaan op haar boerderij in Zuid-Californië, omringd door haar familie en vrienden", luidde het bericht. "Door het delen van haar ervaringen met borstkanker in de afgelopen dertig jaar is Olivia een symbool van triomf en hoop geworden."

Bij Newton-John werd in 1992 voor het eerst borstkanker geconstateerd. Ze was in remissie tot 2013, toen de ziekte opnieuw werd aangetroffen. Vier jaar later maakte de zangeres voor de aanvang van een tournee bekend dat de ziekte was teruggekeerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grease

In haar carrière, die op 14-jarige leeftijd begon als lid van de groep Sol Four, scoorde Newton-John hits als Physical, Xanadu (een samenwerking met Electric Light Orchestra) en Let Me Be There. Haar grootste succes vond echter plaats op het witte doek, toen ze in 1978 in de huid van Sandy kroop in Grease.

In de musicalhit zong Newton-John op onvergetelijke tracks als You're the One That I Want, Summer Nights en Hopelessly Devoted to You. John Travolta, haar tegenspeler in Grease, heeft via Instagram gereageerd op het overlijden van de zangeres. "Mijn liefste Olivia, jij maakte al onze levens zoveel beter", schreef hij. "Je impact was ongelooflijk. Ik hou zoveel van je. We zullen elkaar weer tegenkomen en allemaal weer samen zijn. Ik was de jouwe vanaf het moment dat ik je zag, en voor eeuwig daarna. Jouw Danny, jouw John."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie