Muzieknieuws

Beluister de nieuwe Foo Fighters-single Under You

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister de nieuwe Foo Fighters-single Under You

De Foo Fighters hebben hun nieuwe single Under You uitgebracht. Het nummer is het tweede voorproefje van But Here We Are, het aankomende elfde album van de band.

Met But Here We Are komen de Foo Fighters terug na de tragische dood van drummer Taylor Hawkins in maart 2022. Onlangs bracht de band rond frontman Dave Grohl al de single Rescued uit, nu is er een nieuw voorproefje van het album in de vorm van Under You.

In de tekst van het nummer lijkt het verlies van Hawkins nog altijd door te klinken. Grohl zingt: "Someone said I'll never see your face again / Part of me just can't believe it's true / Pictures of us sharing songs and cigarettes / This is how I'll always picture you". Beluister Under You hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

But Here We Are

Foo Fighters-fans hoeven niet lang te wachten op de rest van het album: But Here We Are verschijnt op vrijdag 2 juni. Daarnaast gaat de band binnenkort op tour, al zijn er in Europa alleen twee optredens in Duitsland aangekondigd.

Het is nog niet bekend wie de plek van Taylor Hawkins achter het drumstel in zal nemen tijdens de optredens. Op de nieuwe nummers van de band speelt Grohl zelf de drumpartijen in.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 zijn de Foo Fighters negen keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden. De hoogste notering is voor The Pretender op plek 116.

Ster advertentie
Ster advertentie