Muzieknieuws

Drummer speelt alle Foo Fighters-nummers achter elkaar voor goed doel

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer speelt alle Foo Fighters-nummers achter elkaar voor goed doel

Drummer Greg Barton heeft afgelopen weekend een bijzondere prestatie geleverd. De muzikant speelde elk Foo Fighters-nummer ooit gemaakt in één keer voor het goede doel. Check hieronder de beelden.

Barton ging zijn zelfgestelde uitdaging aan om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. "Op 7 juni zal ik mijn poging om in één take en zonder pauzes alle twaalf Foo Fighters-albums te drummen live streamen, als eerbetoon aan wijlen Taylor Hawkins en als eerbetoon aan mijn grootmoeder Debra die momenteel tegen kanker vecht", schrijft Barton op zijn crowdfunding-pagina.

'Fantastische tijd'

De drummer speelde alle 128 Foo Fighters-nummers non-stop in één take gedurende 9 uur. Barton drumde elk album in chronologische volgorde en volgde de tracklists van de albums zoals ze zijn genoteerd.

"We hebben niet alleen ons doel verpletterd, maar ik heb het gehaald en heb een fantastische tijd gehad", schrijft Barton na afloop op sociale media. "Dit was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan."

Kijk terug

Tot nu toe heeft de drummer ruim 7.700 dollar ingezameld en daarmee heeft hij zijn doel van 5,000 dollar ruimschoots overschreden. Hieronder kun je de 9 uur durende livestream terugkijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie