Muzieknieuws

Foo Fighters delen nieuw nummer en kondigen album aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters delen nieuw nummer en kondigen album aan

Nieuwe muziek van de Foo Fighters! Ruim een jaar na de dood van drummer Taylor Hawkins begint de band aan een nieuw hoofdstuk. De kersverse single heet Rescued, het album But Here We Are verschijnt op 2 juni.

De Foo Fighters hintten al een tijdje op nieuwe muziek. Op de nieuwe single Rescued grijpt de band na uitstapjes richting de disco en metal weer terug naar de muziek waarmee Dave Grohl en co. al jaren concerthallen, stadions en festivalterreinen vullen: de alternatieve rock. Met teksten als "It came in a flash / It came out of nowhere / It happened so fast / And then it was over" lijkt de band op Rescued stil te staan bij het overlijden van Taylow Hawkins in maart 2022.

"But Here We Are is een meedogenloos eerlijk album", schrijft de band op hun website. "Het is een rauwe reactie op alles wat we het afgelopen jaar hebben doorstaan. Deze plaat is een testament van de helende krachten van muziek, vriendschap en familie."

Dave Grohl op drums

In mei gaat de band weer op tournee, voornamelijk in Amerika. Wie de band in Europa wil zien, heeft twee kansen: op Rock am Ring en Rock im Park in Duitsland. Het is nog niet bekend wie Taylor Hawkins gaat opvolgen achter de drums. De drumpartijen op het album But Here We Are zijn ingespeeld door Dave Grohl.

Beluister het nieuwe nummer hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shane Hawkins

Na het overlijden van Taylor Hawkins traden de Foo Fighters nog twee keer op tijdens speciale tribute-concerten in Londen en Los Angeles. Daarbij nam de zoon van Hawkins, Shane, plaats achter het drumstel. Dat leverde hem in februari een speciale award op. Shane Hawkins wordt ook genoemd als mogelijke opvolger voor zijn vader. Ook Rufus Taylor van The Darkness wordt genoemd, net als Pearl Jam-drummer Matt Cameron. Laatstgenoemde ontkende de geruchten echter.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

Met 9 songs in de Top 2000 zijn de Foo Fighters een vaste waarde in de eindejaarslijst. In 2022 steeg My Hero naar aanleiding van het overlijden van Taylor Hawkins met maar liefst 1420 plekken. The Pretender is al jarenlang het hoogst genoteerde nummer. In 2022 stond de song uit 2007 op plek 116.

Ster advertentie
Ster advertentie