NPO Radio 2 Top 2000

The Rolling Stones nodigen Jack White uit in New York in 2006

foto: Bullet-Ray / ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Rolling Stones nodigen Jack White uit in New York in 2006

Hoog bezoek voor The Rolling Stones bij hun optreden in het Beacon Theatre in New York in 2006. Mick Jagger en co. schakelen Jack White in voor een uitvoering van Loving Cup.

De twee shows die The Stones in oktober en november 2006 geven in het theater in New York worden vastgelegd door filmregisseur Martin Scorsese, bekend van misdaadklassiekers als Goodfellas, The Departed en The Wolf of Wall Street.

Voor de Amerikaanse filmmaker komt een droom uit wanneer hij het optreden van de rockers vast kan leggen. Scorsese staat namelijk bekend als enorm fan van The Rolling Stones. Zo gebruikt hij Gimme Shelter in Goodfellas, Casino en The Departed. De optredens in het Beacon Theatre vormen uiteindelijk de basis voor de film Shine A Light, die in 2008 verschijnt.

Film vol gastoptredens

Tijdens deze Shine A Light-optredens schakelen The Rolling Stones de hulp in van bevriende muzikanten. Zo mag generatiegenoot en blueslegende Buddy Guy meedoen met een uitvoering van Muddy Waters-track Champagne and Reefer. Daarnaast doet Christina Aguilera mee op Live With Me.

Een van de meest memorabele momenten van de avonden is het gastoptreden van Jack White. De frontman van The White Stripes, die normaal niet bekendstaat om zijn jolige stage presence, heeft het zichtbaar naar zijn zin tijdens de live-uitvoering van Loving Cup.

Bekijk de beelden van zijn gastoptreden bij The Rolling Stones hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Charlie Watts

Eerder deze week kwam Stones-drummer Charlie Watts op 80-jarige leeftijd te overlijden in een ziekenhuis in Londen. De band maakte begin augustus gewend dat Watts de geplande Amerikaanse tournee, die van september tot en met november moet plaatsvinden, zou missen vanwege een medische ingreep.

De overgebleven bandleden hebben besloten om deze reeks optredens alsnog door laten gaan. Met Steve Jordan, die deel uitmaakt van Keith Richards’ zijproject The X-Pensive Winos, was er al een vervanger voor Watts uitgezocht. Het zou de wens van de overleden drummer zijn dat The Stones ook na zijn dood door bleven gaan.

The Rolling Stones in de NPO Radio 2 Top 2000

Met 24 nummers is The Rolling Stones flink vertegenwoordigd in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Paint It Black op plek 44. Jack White is terug te vinden op 281 met The White Stripes-klassieker Seven Nation Army.

Ster advertentie
Ster advertentie