NPO Radio 2 Top 2000

Charlie Watts aan het woord in Top 2000 a gogo

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Charlie Watts aan het woord in Top 2000 a gogo

Het overlijden van Stones-drummer Charlie Watts zendt een schokgolf door de popwereld. Blik hier terug op het interview met de muzikant in Top 2000 a gogo.

Leo Blokhuis interviewt Charlie Watts en gitarist Ron Wood in 2011 in een mini-documentaire over Stones-track Miss You uit 1978. Tijdens het gesprek wordt maar weer duidelijk hoe hij, zelfs als drummer van een van de grootste bands ter wereld, een no-nonsense houding heeft.

Wanneer Blokhuis het duo vraagt naar hun rol in The Stones ten tijde van de opnames van Miss You, is zijn antwoord: “Gitarist en drummer, zou ik zeggen.” Ook over het schrijfproces van de track is Watts kort en duidelijk: “Ik hielp hem gewoon bij het schrijven door met hem te drummen.”

Bekijk het interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afscheid van Watts

De drummer overlijdt op dinsdag 24 augustus op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Londen. De dood van Watts heeft geleid tot een stortvloed aan odes van andere muzikanten. Ook Stones-collega Ron Wood neemt afscheid. “Ik hou van je, mijn mede-Tweelingen. Ik ga je ontzettend missen, je bent de allerbeste”, schrijft de gitarist op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mick Jagger en Keith Richards kiezen voor een woordeloos afscheid van Watts op social media. De frontman plaatste een foto van de drummer, terwijl Richards koos voor een foto van een drumstel met een gesloten-bordje.

Miss You in de NPO Radio 2 Top 2000

The Rolling Stones zijn in 2020 24 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Miss You staat op plek 964 in de lijst.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie