Top 2000

Rolling Stones-drummer Charlie Watts aan het woord in Top 2000 a gogo

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rolling Stones-drummer Charlie Watts aan het woord in Top 2000 a gogo

Het overlijden van Stones-drummer Charlie Watts zond in augustus 2021 een schokgolf door de popwereld. Blik hier terug op het interview met de muzikant in Top 2000 a gogo.

Leo Blokhuis interviewt Charlie Watts en gitarist Ron Wood in 2011 in een mini-documentaire over Rolling Stones-track Miss You uit 1978. Tijdens het gesprek wordt maar weer duidelijk hoe hij, zelfs als drummer van een van de grootste bands ter wereld, een nuchtere muzikant met een no-nonsense houding bleef.

Wanneer Blokhuis het duo vraagt naar hun rol in The Stones ten tijde van de opnames van Miss You, is zijn antwoord: “Gitarist en drummer, zou ik zeggen.” Ook over het schrijfproces van de track is Watts kort en duidelijk: “Ik hielp hem gewoon bij het schrijven door met hem te drummen.”

Bekijk het interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder zonder Watts

De drummer overleed op dinsdag 24 augustus op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Londen. Het was een schok voor de andere leden van The Rolling Stones, de band waar Watts al vanaf 1963 deel van uitmaakte.

The Stones hebben sindsdien een tour aangekondigd, waarbij Steve Jordan achter het drumstel plaatsneemt. Op maandag 13 juni staat de band in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Miss You in de NPO Radio 2 Top 2000

The Rolling Stones zijn in 2020 23 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Miss You staat op plek 977 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie