Nieuws

Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden

Charlie Watts is op 80-jarige leeftijd overleden. De drummer maakte sinds 1963 deel uit van The Rolling Stones.

“Met enorm verdriet moeten we meedelen dat onze geliefde Charlie Watts is overleden”, maken The Rolling Stones bekend via hun social media-kanalen. “Hij is vredig heengegaan in een ziekenhuis in Londen, omringd door zijn familie. Charlie was een geliefde echtgenoot, vader, grootvader en als lid van The Rolling Stones een van de grootste drummers van zijn generatie.”


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Watts voegde zich in 1963 bij The Rolling Stones. Naast Mick Jagger en Keith Richards is de Engelsman het enige bandlid dat op alle albums van de legendarische groep te horen is. Naast drummer houdt Watts zich in de vroege jaren ook bezig met het ontwerp van hoezen en de decors van tours.

In vergelijking met de uitbundige Jagger en Richards leidt Watts een relatief teruggetrokken bestaan, waarin hij zijn privacy op prijs stelt. “Ik heb nooit voldaan aan het stereotype van de rockster”, vertelt de Brit in 1994 aan Rolling Stone.

Met zijn drumstijl voegt Watts ritmes toe aan de droge rockriffs van Keith Richards. "Charlie Watts is altijd het bed geweest waar ik op muzikaal gebied in ben gaan liggen", omschrijft Richards de drummer in 2010 in zijn autobiografie Life.

Bij de opnames van de concertregistratie Shine A Light uit 2008 plaatste regisseur Martin Scorsese een camera achter Watts. Op de beelden is de unieke stijl van de Britse drummer te zien. Bekijk hieronder de uitvoering van Stones-klassieker Jumpin' Jack Flash, waarin Watts centraal staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Medische ingreep

Eerder deze maand maken The Rolling Stones, die van september tot en met november op tournee door Amerika gaan, dat Watts de optredens moet missen vanwege een medische ingreep. Het is niet bekend om welke ingreep het ging. “We kijken er naar uit om Charlie te verwelkomen zodra hij helemaal hersteld is”, liet Mick Jagger destijds weten.

In het najaar van 2017 geven The Rolling Stones hun laatste optredens op Nederlandse bodem met Watts achter het drumstel. Op 30 september gaf de band een concert in de Johan Cruijff ArenA, gevolgd door een show in het Gelredome op 15 oktober.

De dood van Watts leidde vrijwel meteen tot reacties met medeleven van collega-muzikanten. "Charlie Watts was de ultieme drummer. De meest stijlvolle man, en zulk geweldig gezelschap", schrijft Elton John op Twitter. "God bless Charlie Watts. We gaan je missen", laat Ringo Starr weten.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie