NPO Radio 2 Top 2000

Met Three Little Birds maakt Bob Marley 'spirituele genezing voor de ziel'

foto: YouTube screenshot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Met Three Little Birds maakt Bob Marley 'spirituele genezing voor de ziel'

Een van de bekendste en meest hoopgevende tracks uit het oeuvre van Bob Marley is Three Little Birds. Top 2000 a gogo bezoekt de plek in New Kingston waar het reggae-icoon het nummer, dat tegenwoordig een hit in voetbalstadions is, heeft geschreven.

Met "Don't worry about a thing / Because every little thing is gonna be alright" als centrale boodschap is Three Little Birds een baken van hoop. In Top 2000 a gogo geeft gids Ricky Chaplin een tour door het Bob Marley Museum in Kingston, en laat hij de plek zien waar de zanger het nummer schreef, op een binnenplaats naast zijn huis.

Geestverruimend vogelvoer

"Hij stond elke ochtend vroeg op, ging hardlopen en voetballen en kwam vervolgens hier om te blowen en te mediteren", vertelt Chaplin, die ook meteen een korte instructie geeft voor het draaien van een joint. "Je moet het spul goed controleren, eerst de zaden eruit halen en weggooien. En soms komen vogels dan die zaden opeten. Als je dat elke dag doet, blijf je die vogels aantrekken: die wisten dat die rastaman ze kwam voeren. Toen kwam de tekst in hem op, en schreef hij dat prachtige nummer."

Ook Marcia Griffiths, die jarenlang onderdeel was van de I Threes, de achtergrondzangeressen in The Wailers, beschrijft de kracht van van het nummer. "Wij waren Bobs three little birds", vertelt ze over haar band met het reggae-icoon. "Hij heet me doen beseffen dat muziek meer is dan vermaak, dansen en plezier. Het is spirituele genezing voor je ziel."

Bekijk de volledige aflevering van Top 2000 a gogo over Three Little Birds hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Three Little Birds in de NPO Radio 2 Top 2000

Three Little Birds is de hoogste van de acht noteringen van Bob Marley in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2023 staat het nummer op plek 188 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie