NPO Radio 2 Top 2000

Guns N' Roses laat het Goffertpark meebrullen met Knockin' on Heaven's Door in 1993

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Guns N' Roses laat het Goffertpark meebrullen met Knockin' on Heaven's Door in 1993

In juni 1993 strijkt Guns N' Roses, op dat moment de grootste hardrockband ter wereld, neer in het Goffertpark in Nijmegen voor een concert. Bekijk hier de beelden van de live-versie van een van hun grootste hits: Knockin' on Heaven's Door.

Met twee optredens in het Nijmeegse Goffertpark weet Guns N' Roses in juni 1993 maar liefst honderdduizend fans op de been te brengen. De Amerikaanse band is op dat moment bezig aan een razend succesvolle wereldtournee in navolging van de release van dubbelalbum Use Your Illusion, twee jaar eerder. Naast Knockin' on Heaven's Door, een cover van Bob Dylan, leveren die platen een aantal flinke hits op, waaronder November Rain, Don't Cry, Live and Let Die en Yesterdays.

Tijdens de shows van Guns N' Roses laat frontman Axl Rose het publiek steevast meezingen met het refrein van Knockin' on Heaven's Door. Bekijk hieronder hoe de vijftigduizend aanwezigen in Nijmegen meegalmen met de Amerikaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Personele wijzigingen

De Use Your Illusion tournee loopt in totaal ruim twee jaar: van januari 1991 tot juli 1993. In die tijd geeft Guns N' Roses maar liefst 194 optredens. Ondanks het enorme succes van de groep, loopt de spanning tussen de bandleden in deze periode steeds hoger op. Zo verlaat slaggitarist Izzy Stradlin de groep in het najaar van 1991, waarna hij wordt vervangen door Gilby Clarke, die tijdens het concert in Nijmegen te zien is.

Ook achter het drumstel vindt in de vroege jaren 90 een wijziging plaats: tijdens de opnames van Use Your Illusion blijkt het drugsgebruik van Steven Adler hem parten te spelen, waardoor hij wordt vervangen door Matt Sorum. Nadat gitarist Slash en bassist Duff McKagan in de jaren die volgen de band verlaten, blijft Rose als enig origineel lid van Guns N' Roses over. Met een formatie van wisselende muzikanten werkt hij jarenlang aan Chinese Democracy, het album dat in 2008 dan eindelijk verschijnt.

Sindsdien is de zanger herenigd met Slash en McKagan in de Not In This Lifetime-tournee, waarmee de band al twee keer in het Goffertpark terugkeerde. Bovendien verschenen er vorig jaar voor het eerst nieuwe muziek van Guns N' Roses, in de vorm van singles Absurd en Hard Skool.

Guns N' Roses in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Guns N' Roses elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor November Rain op plek 17. Knockin' on Heaven's Door staat op 229 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie