Programma
KRO-NCRV

Hoe Guns N' Roses afscheid nam van drummer Steven Adler

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Guns N' Roses afscheid nam van drummer Steven Adler

In Het Gouden Trommelvlies zet Emmely de schijnwerpers op de grootste drummers ter wereld. Deze week vertelt ze over de drummer van Guns N’ Roses: Steven Adler.

Steven Adler groeit op bij zijn ouders, maar wordt op jonge leeftijd naar zijn opa en oma gestuurd vanwege zijn slechte gedrag. Dat blijkt – achteraf gezien - een schot in de roos te zijn geweest. Niet omdat Adler zich ineens voorbeeldig gedraagt, maar omdat hij daar ene Saul Hudson tegen het lijf loopt die wij inmiddels kennen als Slash.

Slash en Adler worden vrienden en starten begin jaren tachtig een band. Een goede vocalist weten ze niet te vinden waardoor de twee elkaar een paar jaar uit het oog verliezen. Na een periode met weinig contact komen ze elkaar weer tegen wanneer ze zich beide aansluiten bij een nieuwe band: Guns N’ Roses.

Drugsgebruik

Het gezelschap gaat als een raket en verkoopt wereldwijd miljoenen albums. Alles lijkt voorspoedig te gaan totdat Steven last krijgt van zijn drugsgebruik. De band forceert hem een contract te tekenen waarin hij plechtig beloofd geen drugs meer te gebruiken. Het lukt hem, maar zijn spel klinkt nergens meer naar.

Hij verlaat de band na vijf jaar, meerdere wereldhits en miljoenen fans over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag beweren diezelfde fans dat Guns N' Roses na het vertrek van Adler nooit meer hetzelfde is geweest. Inmiddels is de drummer al heel wat jaren clean en hopen fans van de band die gouden formatie ooit nog samen op het podium terug te zien.
Reünie of niet: Steven Adler heeft met zijn fantastische spel en enorme druminvloed een plek in Het Gouden Trommelvlies verdiend.

Steven Adler in Het Gouden Trommelvlies

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie