NPO Radio 2 Top 2000

Steven Tyler speelt Dream On met Slash en Train in 2014

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Steven Tyler speelt Dream On met Slash en Train in 2014

In 2014 nodigt Steven Tyler gitarist Slash en Train uit om met hem samen Dream On te spelen voor de verjaardag van televisiepersoonlijkheid Howard Stern.

In 1973 brengt Amerikaanse rockband Aerosmith hun gelijknamige debuutalbum uit. De verkoopcijfers schieten zwaar tekort en de band staat op het randje van de afgrond. De oplossing? Dream On, dat ook op het album staat, uitbrengen als single. Het nummer betekent de uiteindelijke redding voor de band en geeft een flinke boost aan hun carrière.

The Demon Of Screamin'

41 jaar later speelt Steven Tyler het nummer voor het verjaardagsfeest van Howard Stern, een Amerikaanse radio- en televisiepersoonlijkheid. En dit doet hij niet alleen. Tyler zit zelf achter de piano, de rest van de instrumenten worden bespeeld door niemand minder dan de mannen van Train. En op driekwart van het nummer, vlak voor The Demon Of Screamin' de longen uit zijn lijf zingt voor de hogen noten, komt Slash het podium opgelopen voor het laatste deel van het nummer. De twee maken het nummer samen af met een knal.

Check het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog altijd relevant

51 jaar en een glansrijke carrière later is het nummer niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Het nummer is in talloze reclames gebruikt en gecoverd. In 2002 gebruikt Eminem een sample van Steven Tylers zang en Joe Perry's gitaarspel in Sing For The Moment. Donald Trump gebruikt Dream On zelfs in een van zijn verkiezingscampagnes - waarna de band hem aanklaagt voor auteursrechtenschending. In 2023 wordt het nummer opnieuw razendpopulair als het viraal gaat op platform TikTok

Dream On in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Dream On op plek 159 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan hier onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie