Podcast
KRO-NCRV

Wouter maakt vinyl schoon met een boormachine

foto: Emma Pot/KRO-NCRVfoto: Emma Pot/KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter maakt vinyl schoon met een boormachine

In de KRO-NCRV podcast Over de Toeren kletsen Wouter en Esther elke week over vinyl en bespreken ze de beste nieuwe vinyl releases. Deze week geeft Wouter een tip voor het schoonmaken van vinyl, is er nieuws over een nieuwe geluidsdrager en komt onder andere de vinyl van Marvin Gaye aan bod.

Wouter en Esther zijn beide op Koningsdag de markten afgestruind voor tweede, derde en vierdehands vinyl. Er was dit jaar meer vinyl te vinden dan de afgelopen jaren. Wouter vertelt uitgebreid hoe hij deze vinylplaten schoonmaakt en zo'n afgedankte plaat zo goed als nieuw maakt. Iets met boormachines, schoonmaak doekjes en nieuwe hoezen... In de YouTube serie Wouter over de Toeren laat hij zien hoe hij dit doet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe geluidsdrager

Muzikant, songwriter en muziekproducent T Bone Burnett heeft een nieuwe geluidsdrager ontwikkeld. Het is een soort kruising tussen een LP en een CD. T Bone is bevriend met Bob Dylan en ze zijn daarom samen de studio ingegaan om nummers van Bob Dylan op te nemen op de nieuwe drager. Er is nog niet veel bekend over de drager, maar volgens T Bone klinkt het beter dan welke muziekdrager dan ook.

Meer weten over deze nieuwe geluidsdrager, de Koningsdag avonturen van Wouter en Esther en benieuwd naar nieuwe vinyl releases? Luister dan hier naar Over de Toeren:

#6 - Wouter maakt schoon en Esther fangirlt - Vinyl Vrijdag

Over de Toeren

Over de Toeren van KRO-NCRV met Wouter van der Goes en Esther Vollebregt is iedere week te beluisteren via alle podcastapps en de website van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie