Podcast
KRO-NCRV

Waarom zijn vinyl boxsets zo populair?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom zijn vinyl boxsets zo populair?

In de wekelijkse KRO-NCRV podcast Over de Toeren bespreken Wouter en Esther de beste nieuwe muziek die op vinyl is uitgebracht. Ook hebben ze het deze week over boxsets, want waarom zijn vinyl boxsets zo populair?

Tool bracht afgelopen week een nieuwe boxset uit van hun album Fear Inoculum. Fans hebben hier maar liefst drie jaar op moeten wachten, want het album kwam al in 2019 uit. De boxset bestaat uit vijf LP's met aan de ene kant een aantal nummers van het album en aan de andere kant een ets. De eerste boxsets werden gesigneerd verkocht tijdens hun toer en kostten maar liefst 750 euro. Inmiddels zijn ze ongesigneerd voor gemiddeld 180 euro te krijgen.

Extra's

Esther vertelt dat boxsets heel gewild zijn. Dit komt vaak door de extra's die erbij zitten en die fans maar al te graag willen hebben. Bob Dylan was één van de eerste artiesten die boxsets uitbracht. Hij zette nummers op de platen die nog niet waren uitgebracht om zo wat extra's aan zijn fans te geven. Wouter vat het mooi samen: 'duur, maar wel heel mooi.'

Wil je meer horen over boxsets en vinyl? Luister dan hier naar aflevering 3 van Over de Toeren:

#3 - Van boxsets tot direct-cuts - Vinyl Vrijdag

Over de Toeren

Over de Toeren van KRO-NCRV met Wouter van der Goes en Esther Vollebregt is iedere week te beluisteren via alle podcastapps en de website van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie