Podcast
KRO-NCRV

Record Store Day 2022: De beste editie ooit

foto: Emma Pot/KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Record Store Day 2022: De beste editie ooit

In de KRO-NCRV podcast Over de Toeren duiken Wouter en Esther elke week in de wereld van vinyl en bespreken ze de beste nieuwe releases. Deze week onder andere een terugblik op Record Store Day, het debuutalbum van MEROL en trippen op Kurt Vile.

Afgelopen zaterdag was het Record Store Day, een dag die voor iedere vinyl liefhebber een groot feest was. Esther had als projectmanager van het evenement echter een enorme stressdag vanwege een zieke Floor Jansen, kapot Record Store Day bier en verkeerd verspreidde tasjes. Toch vertelt ze dat het een zeer geslaagde editie was.

Rijen voor de platenwinkels

Bij platenwinkel De Waterput in Bergen op Zoom deed K3 een signeersessie. Esther zag hoe de straat volstond met jonge kinderen die een vinylplaat in hun hand hadden. Ook bij veel andere platenzaken stonden vinyl liefhebbers in de rij om hun favoriete plaat te bemachtigen. Volgens eigenaren van platenzaken was Record Store Day 2022 de beste editie ooit.

Rick Astley

De grote favoriet was het opnieuw uitgebrachte debuutalbum van Rick Astley. 35 jaar geleden kwam het origineel uit, maar speciaal voor Record Store Day werd het album geremastered in de legendarische Abby Road studio's. Het album werd uitgebracht op rood vinyl.

Benieuwd naar de verdere avonturen van Wouter en Esther op Record Store Day en andere nieuwe vinyl releases van de afgelopen week? Luister dan hier naar Over de Toeren:

#5 - MEROL wordt volwassen en trippen met Esther en Wouter - Vinyl Vrijdag

In de YouTube serie Wouter over de Toeren ging Wouter in gesprek met DJ Jean, die vertelt hoe je precies het goede stukje op een plaat kunt vinden als je druk aan het mixen bent. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk het gesprek hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over de Toeren

Over de Toeren van KRO-NCRV met Wouter van der Goes en Esther Vollebregt is iedere week te beluisteren via alle podcastapps en de website van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie