Podcast
KRO-NCRV

Steeds meer mensen brengen hun vinylplaten terug

foto: Emma Pot / KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Steeds meer mensen brengen hun vinylplaten terug

In de KRO-NCRV podcast Over de Toeren bespreken Wouter en Esther elke week de beste nieuwe muziek die op vinyl is uitgebracht en het laatste vinyl nieuws. Deze week wordt Wouter gecanceld, gaat het over slechte platenspelers en muziek van onder andere Brian May.

Vorige week vertelde Wouter hoe hij zijn vinyl schoonmaakt met een boormachine. Daar was niet iedereen zo enthousiast over als hijzelf, maar hij blijft er volledig achter staan. Hij leerde dit ooit van een meneer die het schoonmaakmiddel voor vinyl heeft uitgevonden en heeft dit nu al tientallen keren gedaan.

Slechte platenspelers

Platenwinkels krijgen te maken met steeds meer mensen die hun platen terugbrengen, omdat ze niet goed klinken. Esther zegt dat dit vaker aan de platenspeler ligt dan aan de plaat. Door de goede verkoop van vinyl worden er steeds meer platenspelers verkocht, maar er zijn veel slechte platenspelers op de markt. Daarnaast vertellen ze dat er prima een tweedehands platenspeler gekocht kan worden. In de serie Wouter over de Toeren gaat Wouter in gesprek met Eric Stom over waar je op moet letten bij het kopen van een platenspeler.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe vinyl

Er is een nieuwe plaat van Arcade Fire, op zowel wit als goudkleurig vinyl. Rammstein maakte een album tegen de verveling dat op vinyl is verschenen. Het album Ukulele Songs van Eddie Vedder uit 2011 is opnieuw uitgebracht op vinyl. De Schotse popgroep Belle and Sebastian bracht een plaat uit met een kwalitatief goede binnenhoes. En, Queen gitarist Brian May bracht zijn album Another World uit 1998 opnieuw uit, met onder andere de recent overleden Foo Fighters drummer Taylor Hawkins op de drums.

Benieuwd naar de verder verhalen achter deze platen? Luister dan nu naar de zevende aflevering van Over de Toeren:

#7 - Esther verkondigt fake news en Wout heeft een mening over Rammstein - Vinyl Vrijdag

Over de Toeren

Over de Toeren van KRO-NCRV met Wouter van der Goes en Esther Vollebregt is iedere week te beluisteren via alle podcastapps en de website van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie