Programma

Wouter van der Goes verzorgt audiodescriptie tijdens The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter van der Goes verzorgt audiodescriptie tijdens The Passion

Op donderdag 14 april zal Wouter van der Goes live op NPO Radio 2 de audiodescriptie verzorgen tijdens The Passion.

Hij beschrijft dan voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt. De gebarentolk is beschikbaar op NPO 1 Extra. Zo ervaren liefhebbers van The Passion op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

‘Met audiodescriptie komen tv-programma’s tot leven’

Annemiek van Munster is slechtziend. “Als je beelden vaag of helemaal niet ziet, ontgaat je veel informatie. Door audiodescriptie komen tv-programma’s en films tot leven. Ik begrijp het verhaal beter omdat dingen die ik niet zie worden uitgesproken.”

Wouter Bolier is beleidsmedewerker Toegankelijkheid bij Ieder(in), de landelijke belangenbehartiger voor mensen met een beperking of chronische aandoening. “Het is belangrijk om juist met de mooie dingen in het leven mee te kunnen doen. Een toegankelijke The Passion zorgt ervoor dat iedereen er samen met familie of vrienden naar kan kijken en luisteren. Zelf ben ik slechthorend en ga ik kijken met ondertiteling en gebarentolk.

Verhaal voor iedereen

De eeuwenoude vertelling van The Passion is nog steeds actueel en herkenbaar. Daarom is het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop toegankelijk is voor iedereen. Het Bartiméus Fonds zet zich samen met belangenorganisaties in voor meer audiodescriptie op televisie. Joeke van der Mei, directeur van het Bartiméus Fonds: “Wij zijn heel blij met de samenwerking met KRO-NCRV rondom The Passion. Audiodescriptie zorgt ervoor dat de uitzending ook goed te volgen is als je slecht of niet ziet. Zo is dit bijzondere verhaal echt een verhaal voor iedereen.”

Meer NPO Radio 2-stemmen

Niet alleen Wouter heeft donderdag 14 april een rol bij The Passion. Onze Ruud de Wild is namelijk dit jaar verteller tijdens The Passion. Lees hier meer.


Update

Luister hieronder de audiodescriptie terug:

Audiodescriptie The Passion 2022 door Wouter van der Goes

The Passion op NPO Radio 2

Vanaf 18.00 uur praat Wouter van der Goes met de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen edities. Om 20:30 uur is de audiodescriptie live te volgen op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie