Programma
BNNVARA

Voorzitter Pride Amsterdam: 'Niet alleen een feestje, het gaat ook om het protest'

foto: Pride Amsterdamfoto: Pride Amsterdam
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter Pride Amsterdam: 'Niet alleen een feestje, het gaat ook om het protest'

In Amsterdam begint dinsdag de Pride, met zaterdag de wereldberoemde botenparade, de Canal Parade. Het thema dit jaar is #YouAreIncluded. Wout & Frank spraken vanochtend in de ochtendshow van NPO Radio 2 de voorzitter van de Stichting Pride Amsterdam, Suzanne van de Laar.

Suzanne vertelt dat #YouAreIncluded, het thema van de Pride dit jaar, betekent dat iedereen erbij hoort. "Op dit moment worden nog veel mensen buitengesloten en we moeten nog steeds strijden voor gelijke rechten voor iedereen." Deze week wordt er dus gevierd dat iedereen er daadwerkelijk bij hoort, wat op dit moment nog niet overal geaccepteerd wordt.

Veel verschillende activiteiten

Er is natuurlijk in Amsterdam veel meer te doen dan alleen kijken en/of meedoen aan de Canal Parade. Wouter vraagt Suzanne waar je nog meer naartoe kunt. Ze geeft een paar voorbeelden:

  • Groot feest op het Amstelveld
  • De Tropical Pride Chill out
  • Senior Pride
  • Stemtesten
  • Workshops
  • Diverse activiteiten in The Pride Hub op de Wibautstraat

Waar Suzanne zelf de Pride gaat vieren? Ze staat tijdens de Canal Parade op de derde boot, maar daarnaast is ze de hele week een beetje overal en nergens, om zo zoveel mogelijk te kunnen zien. Ze verteld verder: "Voor mij is Pride niet alleen een feestje, het gaat ook om het protest."

Wout & Frank zijn zelf ook aanwezig bij Pride Amsterdam. Ze mogen de muziek verzorgen op de boot van de politieke partijen. Suzanne weet te vertellen dat dat de tachtigste boot is en dat het daar helemaal super is. Ze grapt nog: "Als je links op de boot gaat staan, kunnen we naar elkaar zwaaien."

NPO Radio 2 viert de liefde vanaf Pride Amsterdam

Bart Arens en Carolien Borgers zenden live uit vanaf Pride Amsterdam! Op zaterdag 5 augustus maken ze samen tussen 14.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen aan kunnen vragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde.

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie