Nieuws

Blaudzun gooit hoge ogen met TopSong WIDE OPEN

foto: Andreas Terlaak
  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun gooit hoge ogen met TopSong WIDE OPEN

Met zijn nieuwe single Wide Open heeft Blaudzun de nieuwe NPO Radio 2 TopSong te pakken. Je hoort het nummer de komende week extra vaak!

"Ik vind het jammer dat we allemaal met van die oogkleppen op lopen", vertelde Blaudzun deze week in Jan-Willem Start Op. Met WIDE OPEN, de single die hij in de eerste week van het jaar uitbracht, schetst de zanger naar eigen zeggen een beeld van de huidige tijd, waarin iedereen een beetje op z'n eigen eiland leeft.

Bart Arens verraste Blaudzun vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! met het nieuws dat WIDE OPEN is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Video niet beschikbaar

Lonely City Exit Wounds

WIDE OPEN is het tweede voorproefje van Lonely City Exit Wounds, het aankomende achtste album van Blaudzun. Die plaat verschijnt op vrijdag 21 januari. In april 2021 verscheen Real Hero, dat ook werd uitgeroepen tot TopSong.

"Het is in eerste instantie een lied waarvan je zou kunnen vinden dat we een beetje met een open blik naar elkaar moeten kijken", omschrijft de zanger de betekenis van WIDE OPEN.

Blaudzun speelde de single eerder deze week live bij Jan-Willem Start Op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hekkensluiter in de NPO Radio 2 Top 2000

Naast de release van zijn nieuwe track kwam Blaudzun onlangs ook in de aandacht tijdens de opening van de NPO Radio 2 Top 2000. De zanger had de eer om de lijst der lijsten af te trappen met Promises of No Man's Land, dat op plek 2000 stond. "ls je dan geen nummer één bent, wees dan nummer 2000", gaf hij aan, "want dan heeft gewoon toch iedereen het over je."

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je WIDE OPEN of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie