Programma

Blaudzun zingt over overleden zoontje van vriend in TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun zingt over overleden zoontje van vriend in TopSong

Blaudzun is terug van weggeweest met zijn nieuwe single Real Hero. Omdat het een ontzettend mooi nummer is, roepen we ‘m uit tot NPO Radio 2 TopSong.

Het nummer Real Hero is de eerste single van zijn aanstaande album Lonely City Exit Wounds, de opvolger van de in 2019 verschenen soundtrackelpee Musik Ungeklärter Herkunft, behorend bij een kunstexpositie. Zijn laatste reguliere album, Up, is een jaar daarvoor uitgebracht.

Ernstig ziek zoontje

Eerder deze week was Johannes Sigmond alias Blaudzun nog te gast bij Jan-Willem Start Op om Real Hero live te spelen. Hij vertelde toen over de droevige aanleiding om het nummer te schrijven, namelijk het ernstig zieke zoontje van een goede vriend. "We hadden echt nog hoop dat hij het zou overleven”, aldus de muzikant. “Ik schreef dit in de tijd dat er nog kansen waren op genezing."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ode

Postuum wordt het zoontje van zijn goede vriend nu alsnog geëerd iedere keer als Blaudzun ergens Real Hero zingt. De komende week hoor je zijn ode aan het veel te vroeg overleden jongetje regelmatig voorbijkomen, want het is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Bart Arens maakte dat vrijdagochtend bekend aan de zanger. Zijn reactie hoor je hieronder.

Zo klinkt Blaudzun als ‘ie hoort dat hij de NPO Radio 2 TopSong heeft

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2 / Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie