NPO Radio 2 TopSongs

Jana Mila scoort allereerste TopSong met Somebody New

foto: Jana Mila
  1. Nieuwschevron right
  2. Jana Mila scoort allereerste TopSong met Somebody New

Rijzende ster Jana Mila is deze week extra vaak te horen op NPO Radio 2. Haar single Somebody New is deze week namelijk uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Bart Arens verwelkomt Jana vanochtend live in Aan De Slag! De singer-songwriter, die al vanaf haar veertiende aan de weg timmert als muzikant, vertelt daar dat de muziekkast van haar ouders door de jaren heen steeds belangrijker is geworden. "Mijn ouders houden eigenlijk heel erg van jazzmuziek", vertelt ze. De platen die in de kast staan, vormen aanvankelijk dan ook meer "decoratie" dan dat Jana ze daadwerkelijk draait. "Op een gegeven moment haalde ik er een paar platen uit. Dat waren Simon & Garfunkel, Crosby, Stills, Nash & Young, James Taylor en Fleetwood Mac. Toen had ik gewoon mijn eigen stapeltje liggen die ik zelf heel veel draaide. En daar heb ik wel echt heel veel inspiratie uitgehaald."

Inmiddels wordt de 26-jarige Jana Mila bijgestaan door niemand minder dan Ilse DeLange. De zangeres tekende in 2020 op Ilse’s platenlabel, Spark Records. Als Ilse contact opneemt met Mila, kan het aanstormend talent eigenlijk niet geloven dat de zangeres koffie met haar wil drinken: "Ik geloofde het eerst niet, maar nu zijn wel al 5 jaar verder."

Van Nederland naar de VS

In Nederland maken we net kennis met Jana, maar de zangeres doet ook in Amerika al heel wat stof opwaaien. De radiostations waar ze in de Verenigde Staten altijd naar luisterde, draaien nu opeens háár plaat. "Het idee dat ik nu gedraaid wordt, kan ik eigenlijk niet geloven", vertelt ze tegen Bart.

Video niet beschikbaar

Somebody New live

Jana Mila speelt haar NPO Radio 2 TopSong vorige maand live in Muziekcafé!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Somebody New vormt de opmaat naar Jana’s debuutalbum Chameleon, dat op 30 augustus uitkomt. "Het album is een gesprek met mezelf, een manier om mezelf beter te leren kennen", vertelt Jana eerder.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Somebody New ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie