Nieuws

Ringo Starr, Chad Smith en meer bekende drummers coveren Come Together

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ringo Starr, Chad Smith en meer bekende drummers coveren Come Together

Een groep bekende drummers heeft de stokken opgepakt voor een nieuwe versie van Come Together van The Beatles. De actie is opgezet om aandacht te vragen voor een campagne tegen hongersnood.

De cover van Come Together is gemaakt in het kader van de Drum Together-campagne van WhyHunger, het goede doel dat zich inzet om een eind te maken aan wereldhonger. Ringo Starr schakelde een groep talentvolle drummers in voor het project, waaronder Chad Smith van de Red Hot Chili Peppers en Pearl Jams Matt Cameron. Andere deelnemers zijn Jim Keltner, de drummer van The Traveling Wilburys, die bovendien een bijdrage leverde aan de solocarrières van alle voormalige Beatles, Brian Frasier-Moore, Steve Gadd en Cindy Blackman Santana.

Naast al die ervaren drummers zien we ook een jonge drummer in de video: Nandi Bushell. Die 11-jarige internetsensatie veroverde al vele harten door haar samenwerkingen met onder anderen Foo Fighters en Arctic Monkeys. Daarnaast maakte het jonge talent indruk op Tom Morello, die na het zien van haar cover van Guerilla Radio een van zijn gitaren aan het meisje gaf.

Tegen hongersnood

"We kunnen het er allemaal over eens zijn dat geen een kind honger zou moeten hebben, en dat iedereen toegang zou moeten hebben tot voedzaam eten", laat Starr weten. "Dit is een geweldig doel, dat ik in het verleden al gesteund heb, en een geweldig nummer - een van mijn favorieten van The Beatles. Dus toen Jim Keltner vroeg of ik mee wilde doen met al deze andere drummers, deed ik dat heel graag. Peace and love."

Bekijk Come Together hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie