NPO Radio 2 Top 2000

Arctic Monkeys' Matt Helders speelt drumduet met elfjarige Nandi Bushell

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Arctic Monkeys' Matt Helders speelt drumduet met elfjarige Nandi Bushell

Internetsensatie Nandi Bushell heeft na haar samenwerking met Dave Grohl een legendarische drumsessie met Matt Helders gedaan. Samen speelden ze I Bet You Look Good On The Dance Floor en Brianstorm.

Nandi Bushell is pas elf jaar, maar ze is sinds 2018 al een ware internetcelebrity. Het Zuid-Afrikaans-Britse wonderkind drumt de sterren van de hemel en speelt daarnaast ook nog eens gitaar, bass en saxofoon. Gister plaatste ze een nieuwe samenwerking op haar YouTube-kanaal met Arctic Monkeys-drummer Matt Helders. Samen speelden ze I Bet You Look Good On The Dance Floor en Brianstorm van Arctic Monkeys. Op haar Instagram uit Bushell haar blijdschap: "Matt Helders kwam naar mijn huis voor een kopje thee en een jamsessie. We hadden een geweldige tijd! We jamden samen veel liedjes en hadden veel plezier met drumbeats improviseren."

Dave Grohl

In 2020 coverde Bushwell Guerilla Radio van Rage Against The Machine, waarna gitarist Tom Morello haar verraste met een Fender Stratocaster. Datzelfde jaar daagde ze Nirvana-drummer Dave Grohl uit voor een drum-off, waarna Grohl haar zelfs uitnodigde om mee te komen drummen tijdens een Foo Fighters-concert, als ze weer door het Verenigd Koninkrijk gaan touren. Sindsdien heeft Bushell meer dan 800.000 volgers vergaard op Instagram en bijna 300.000 abonnees op haar YouTube-kanaal.

Check hieronder The Matt Helders Jam Session deel 1 en 2:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arctic Monkeys in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staan de Arctic Monkeys vijf keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Do I Wanna Know? op plek 288. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie