Nieuws
BNNVARA

ADO Den Haag verkeert in zwaar weer. Wie redt de club?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ADO Den Haag verkeert in zwaar weer. Wie redt de club?

ADO Den Haag verkeert in zwaar weer. Voor 1 november moet de begroting op orde zijn. Als er niet snel verandering komt in de financiële situatie van de club uit onze hofstad, dan verdwijnt het groen-geel misschien wel uit de Nederlandse profcompetities. In Spijkers met Koppen bespreken oud-speler Michel Adam en stadionspeaker Wietze Smid de toekomst van de club.

De klok tikt, want nog twee weken en dan moet de club haar financiële zaken op orde hebben. En dat terwijl het in de competitie net lekker draait. Want ADO staat ondanks puntenaftrek en het gelijke spelletje tegen Helmond Sport gisteravond, nog altijd op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste periode-titel is ook al binnen, dus voor dit moment is een geldschieter de grootste zorg.

Oud-speler van de club Michel Adam (alias 'de ballenknijper') denkt dat het niet dat ADO van het toneel verdwijnt. Maar een serieuze geldschieter is hard nodig. De vorige investeerder, de Chinese Wang Hui, investeerde te weinig volgens Michel. "Hij heeft er natuurlijk geld ingestopt, maar te weinig." Michel vermoedt dat het voor Hui niet meer was een speeltje. "Zelf zit 'ie in China en hij vond het gewoon leuk om er een club bij te hebben", aldus de oud-verdediger.

Ook stadionspeaker Wietze Smid hoopt op een positieve wending voor de club. "Ik denk dat het nu belangrijk is dat de club in goede handen komt, dat we een lange tijd door kunnen met een partij die er zin in heeft en het liefst ook met passie voor de stad."

Liever een bekende Hagenees

Vandaag werd bekend dat er twee buitenlandse partijen interesse hebben in de club uit De Haag. Een daarvan is de City Football Group, de eigenaar van onder andere Manchester City.

Zowel Wietze als Michel hebben liever een bekende Hagenees (of Hagenezen) die er zijn geld insteekt, maar dan moet wel duidelijk zijn wie wat doet. Want juist daar gaat het volgens Michel dus mis. "Kijk, als jij tien man hebt die er geld instoppen en ze willen allemaal zeggenschap hebben, dat gaat 'm natuurlijk niet worden." En daarmee is het gekissebis over de financiering nog niet voorbij. Duidelijk is in ieder geval dat de tijd dringt en dat voor de club en haar fans een redder moet opstaan.

Ben je benieuwd naar het heel gesprek over ADO Den Haag bij Spijkers met Koppen? Luister het fragment hieronder:

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie