Programma
BNNVARA

Van toneelstukjes tot ABC'tjes: coverband No Name deelt tientallen opnames van bruiloften

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Van toneelstukjes tot ABC'tjes: coverband No Name deelt tientallen opnames van bruiloften

Wie tussen 1998 en 2014 in het huwelijksbootje stapte en op zoek is naar het geluidsmateriaal van de grote dag, zou zomaar eens geluk kunnen hebben. Bertus ten Caat speelde jarenlang op honderden bruiloften en heeft van ieder feest de originele opnames, zo vertelt hij in Spijkers met Koppen.

Bertus is voorman en drummer van de Drentse coverband No Name en noemt zich een echte verzamelneef. "Ik bewaar alles. Ik heb honderden tapes, foto's, films, minidisks, VHS-banden, bedenk het maar." In de beginperiode lukte het Bertus nog keurig de opnames naar het gelukkige bruidspaar te sturen. Maar doordat populariteit van de band groeide en ze in de hoogtijdagen iedere week meermaals voor een bruiloft werden geboekt, raakte Bertus zijn distributie in verval. Daardoor bleven talloze opnames jarenlang onbeluisterd achter in zijn archiefkast.

Van toneelstukjes tot ABC'tjes

Doodzonde, zo vindt Bertus nu. Want niet alleen de optredens van No Name zijn geregistreerd, ook alle speeches, ABC'tjes en toneelstukjes van de familieleden van het bruidspaar. Hoewel Dolf dergelijke stukjes verschrikkelijk vindt, is Bertus dolenthousiast. "Dat is het leukste wat er is. Ben je wel eens op zo'n bruiloft geweest? Wat een feest."

Onlangs opende Bertus zijn archieven en nu is hij op zoek naar de tortelduifjes van toen. "Ik heb tientallen opnames van Jan en Astrid, Geert en Greta, Ramon en Ramano, noem maar op." Bertus komt graag met alle echtparen in contact om de opnames terug te geven. "Ik heb geen naam en geen adressen meer, dus de dames en heren kunnen zich melden en dan heb ik het hele feest op tape." Ook gescheiden stelletjes kunnen bij Bertus terecht: “Dan krijgen ze er alle twee een”.

Ben je benieuwd of jouw bruiloft door Bertus is geregistreerd? Luister het gesprek bij Spijkers met Koppen hieronder terug:

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie