Muzieknieuws

Eddie Vedder covert Just Like Heaven van The Cure

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eddie Vedder covert Just Like Heaven van The Cure

Tijdens een optreden in Las Vegas met zijn band The Earthlings zong Eddie Vedder een cover van Just Like Heaven van The Cure. De frontman gaf tijdens de show aan dat hij tijdens Covid-dansfeestjes regelmatig met zijn vrouw op het nummer danste.

Tijdens de toegift van het optreden deelt Eddie Vedder wat hem tijdens quarantainetijd bezighield. De zanger deelt met het publiek dat hij en zijn gezin er tijdens de lockdown thuis wilde dansfeesten op nahielden, inclusief discolichten en rookmachines. "De kinderen kwamen soms kijken en schaamden zich dan een beetje, maar we hadden een geweldige tijd."

Just Like Heaven

Een van de nummers op de playlist was Just Like Heaven. Vedder had het nummer nog nooit eerder gespeeld: "We speelden het pas ongeveer een uur geleden, maar we gaan het nu proberen." Het is niet de eerste keer tijdens zijn solotour met The Earthlings dat hij nummers covert. Zo covert hij tijdens de toegift van het optreden ook Prince en Neil Young. Eerder koos hij voor nummers van The Strokes, Wet Leg, The Beatles, Joe Strummer. Recentelijk zong hij nog Stop Draggin' My Heart Around met Stevie Nicks, die het nummer oorspronkelijk met Tom Petty uitbracht.

Benieuwd naar de cover? Luister hem hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eddie Vedder in de NPO Radio 2 Top 2000

Eddie Vedder staat drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2021. Met Guaranteed als hoogste notering op plek 227. Met zijn band Pearl Jam staat de zanger acht keer in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie