Muzieknieuws

The Cure primeurt twee nieuwe nummers tijdens aftrap Europese tour

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. The Cure primeurt twee nieuwe nummers tijdens aftrap Europese tour

The Cure trapte donderdagavond hun nieuwe Tour Euro 22 af. Fans in Arena Riga in Letland, waar de tour startte, hadden extra veel geluk: zij kregen als eerste twee nieuwe nummers van The Cure te horen.

Nieuw album

The Cure-Fans denken dat de nieuwe nummers genaamd Alone en Endsong onderdeel zullen zijn van hun langverwachte nieuwe album Songs Of A Lost World dat deze maand zou moeten verschijnen. Bij de opening van hun uit 25 nummers bestaande setlist begon de band met het bitterzoete nummer Alone. Na een lang intro begon leadzanger Robert Smith met de regel: "This is the end of every song we sing'. Fans hebben beelden gemaakt van het debuut van Alone. De kwaliteit van de beelden laat wat te wensen over, maar de audio geeft je een goed idee van wat we kunnen verwachten van het nieuwe werk.

Beluister hieronder het nieuwe nummer Alone live vanuit de Arena Riga.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog een nieuwe track

In de show waren uiteraard ook klassiekers zoals A Forest, Lullaby en Friday I’m In Love te horen, maar zong The Cure ook hun tweede nieuwe nummer Endsong. Een somber lied waar Smith klaagt over een leven zonder hoop, dromen en liefde. Luister hieronder hoe de nieuwe single Endsong klinkt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse show

De Britse rockband staat de aankomende maanden een volle tour langs verschillende Europese steden te wachten. Op 25 november krijgen de Nederlandse fans de kans om de band live te zien spelen in een uitverkochte Ziggo Dome.

Ster advertentie
Ster advertentie