Muzieknieuws

Stevie Nicks en Eddie Vedder eren Tom Petty met uitvoering Stop Draggin' My Heart Around

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stevie Nicks en Eddie Vedder eren Tom Petty met uitvoering Stop Draggin' My Heart Around

Met een live-uitvoering van Stop Draggin' My Heart Around hebben Stevie Nicks en Eddie Vedder een ode gebracht aan Tom Petty. Bekijk het optreden hier!

Het is deze week vijf jaar geleden dat Tom Petty onverwachts overleed op 66-jarige leeftijd, slechts een week nadat hij met The Heartbreakers zijn laatste optreden gaf in de Hollywood Bowl. Stevie Nicks en Eddie Vedder stonden stil bij de dood van de invloedrijke songwriter tijdens een optreden op het door de Pearl Jam-frontman georganiseerde Ohana festival in Californië.

Duet met Tom Petty

Tijdens het concert dat Nicks daar gaf, zong ze Stop Draggin' My Heart Around, het duet dat ze in 1981 met Petty opnam. Hij schreef het nummer oorspronkelijk om met zijn begeleidingsband The Heartbreakers op te nemen, maar op aanraden van platenbaas Jimmy Iovine verscheen het in duetvorm op Nicks' solodebuut Bella Donna.

In Californië kwam Eddie Vedder het podium op tijdens het optreden van Nicks, en nam hij de zangpartij van Petty in Stop Draggin' My Heart Around voor zijn rekening. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stevie Nicks en Eddie Vedder in de NPO Radio 2 Top 2000

Stevie Nicks en Eddie Vedder staan zowel als soloartiest als met de bands waar zij deel van uitmaken in de NPO Radio 2 Top 2000. Nicks staat 1 keer in de lijst als soloartiest en 18 keer met Fleetwood Mac. Naast de 3 solonoteringen voor Eddie Vedder staat vinden we hem 8 keer terug met Pearl Jam en nog 1 keer als onderdeel van supergroep Temple of the Dog.

Ster advertentie
Ster advertentie