Muzieknieuws

Leden U2 onder indruk van Krezip-drummer Bram van den Berg: 'Hij doet het fantastisch'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leden U2 onder indruk van Krezip-drummer Bram van den Berg: 'Hij doet het fantastisch'

Krezip-drummer Bram van den Berg lijkt uitstekend te zijn begonnen aan zijn klus als invaller voor Larry Mullen Jr. bij U2. The Edge laat in een interview weten dat de Nederlander het fantastisch doet.

U2 is op dit moment aan het repeteren voor Live at the Sphere, de concertreeks die de band in september in Las Vegas geeft. Daarbij moet Larry Mullen Jr., die sinds de begindagen van de groep achter het drumstel zit, verstek laten gaan vanwege een operatie. Daarbij kwamen de Ieren uit bij een verrassende vervanger: Krezip-drummer Bram van den Berg.

Een flinke klus voor de drummer, die van I Would Stay naar I Will Follow gaat, maar Van den Berg heeft een uitstekende eerste indruk achtergelaten bij de leden van U2. In een interview met Variety steekt The Edge de loftrompet: "Hij doet het fantastisch", vertelt de gitarist. "Het zijn grote schoenen om te vullen, Larry is een van de beste drummers van zijn tijd. Maar Bram doet het ongelooflijk goed, ik denk dat iedereen die ons live ziet erg gelukkig gaat zijn."

Nog geen nieuwe plaat

De shows met Van den Berg, die na een tip van Martin Garrix als vervanger bij U2 terechtkwam, draaien om het album Achtung Baby uit 1991. Op die plaat staan hits als One en Mysterious Ways. In het interview benadrukt The Edge echter dat U2 niet alleen maar het vizier op het verleden heeft gericht. "Wat we nu doen is exclusief voor deze locatie", zegt de Ier over de optredens in Las Vegas. "Dat betekent niet dat we het toeren opgeven. Het betekent niet dat er geen nieuw materiaal aankomt. We werken aan veel nieuwe nummers, maar er zijn nog geen plannen om een nieuw album uit te brengen."

U2 en Krezip in de NPO Radio 2 Top 2000

U2 is in de afgelopen editie 21 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Krezip staat drie keer in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie