Muzieknieuws

Krezip-drummer Bram van den Berg voegt zich tijdelijk bij U2

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip-drummer Bram van den Berg voegt zich tijdelijk bij U2

Drummer Bram van den Berg verruilt dit najaar de Tilburgse band Krezip voor de Ierse megaband U2. De 41-jarige vervangt tijdens een concertreeks in Las Vegas Larry Mullen, die dan een operatie ondergaat.

Op Instagram laat Van den Berg weten dat hij zich erg verheugt op z'n aanstaande invalbeurt. "Ik heb hoge verwachtingen te vervullen, maar Larry en de band zijn een grote steun", schrijft de drummer. U2 heeft vertrouwen in de opwachting die Van den Berg maakt. De Ierse band heeft veel zin in de optredens in Las Vegas en zegt in een statement dat Van den Berg "een kracht op zichzelf" is. Fans die teleurgesteld zijn in het ontbreken van Larry Mullen, hoeven zich volgens U2 geen zorgen te maken. "Er zit veel voorbereiding in deze concertreeks. We willen niemand teleurstellen, zeker onze fans niet. Uiteindelijk hebben we al sinds 2019 niet meer live gespeeld en kunnen we niet wachten om jullie gezichten weer te zien."

'Ongelooflijk trots'

Krezip zegt 'ongelooflijk trots' te zijn op hun drummer. "Dat een legendarische band als U2, bovendien een van Brams favoriete bands, nu op zijn pad is gekomen, is niet te bevatten." Krezip moet Van den Berg vanwege zijn werk bij U2 missen, maar de Tilburgse formatie heeft in Bram Hakkens een vervanger gevonden. "Hij zal ons versterken tijdens de clubtour en festivals." Van den Berg drumt sinds 2005 bij Krezip. Tussen 2009 en 2019, toen de band niet actief was, vertoonde de drummer zijn kunsten voor onder andere VanVelzen en Drive Like Maria.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Achtung Baby

Van den Berg komt voor U2 in actie tijdens de U2:UV Achtung Baby-concertreeks dit najaar. Exacte data zijn nog niet bekend, maar de shows vinden plaats in The Sphere, waar het publiek zich mag verheugen op grote schermen met 16K-resolutie en 4D-effecten. De naam van de showserie verraadt alvast dat fans zich kunnen opmaken voor materiaal van het Achtung Baby-album uit 1991.

Ster advertentie
Ster advertentie