Muzieknieuws

Slash covert Elton John-klassieker Rocket Man

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Slash covert Elton John-klassieker Rocket Man

Slash heeft zich gewaagd aan een cover van een van de bekendste nummers van Elton John. Tijdens een optreden in Portland speelde de Guns N' Roses-gitarist zijn versie van Rocket Man.

Slash trapte deze week zijn nieuwe tournee met Myles Kennedy en begeleidingsband The Conspirators. De gitarist toert rond naar aanleiding van de release van 4, zijn - hoe kan het ook anders - vierde soloplaat die op vrijdag 11 februari verschijnt.

Rocket Man

Dinsdag was het eerste optreden van hun tournee in Portland waarin ze hun versie van Elton Johns classic Rocket Man lieten horen. Tijdens het nummer hoor je ook een aantal solo's van de Guns N' Roses-gitarist. Het was de eerste keer voor de band dat ze de cover live speelden. Slash vertelt dat ze het nummer een paar jaar eerder hebben opgenomen voor de film Stuntman, een documentaire over een vriend van de gitarist die over de Snake River Canyon sprong. "We gaan het vanavond live spelen en we kunnen niet wachten om dit te doen. Ook voor ons is dit even iets heel anders", sluit de gitarist zijn inleiding af.

Bekijk hieronder het optreden terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soloproject Slash

In de jaren tachtig en negentig scoort Slash als lid van Guns N' Roses de ene hit na de andere. Begin jaren negentig verlaat drummer Steven Adler de band. Dat is het startschot van veel wijzigingen in de line-up van de band. Later in de jaren negentig besluit Slash ook om Guns N' Roses de rug toe te keren. Na een aantal andere projecten, waaronder Slash's Snakepit en Velvet Revolver, brengt de gitarist in 2010 zijn eerste soloalbum Slash uit. Dit album bestaat uit veel verschillende samenwerkingen, waaronder het nummer Back From Cali met Myles Kennedy, ook wel bekend van de band Alter Bridge. Slash koos er daarna voor om met de zanger verder in zee te gaan voor een volgend album Apocalyptic Love. Tijdens de Apocalyptic Tour traden ze al op onder de naam Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators.

Eind 2015 werd bekend dat Slash terugkeerde bij zijn oude band Guns N' Roses. Sindsdien heeft de band al twee keer in het Goffertpark opgetreden. Bovendien verscheen er vorig jaar voor het eerst nieuwe muziek van Guns N' Roses, in de vorm van singles Absurd en Hard Skool. Ondanks dat Slash terug is als leadgitarist bij de hardrockband, behoudt hij zijn soloproject met Myles Kennedy en The Conspirators.

Guns N' Roses in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Guns N' Roses elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor November Rain op plek 17. Knockin' on Heaven's Door staat op 229 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie