Artiest

Slash

  1. Artiestenchevron right
  2. Slash
Legendarische, excentrieke gitaarvirtuoos die vooral bekend wordt door zijn gitaarspel bij rockband Guns N Roses, in '96 verlaat hij de band. Daarna zit hij niet stil en richt Velvet Revolver op. Jaren lang is er sprake van een solo-album, maar (mede door het hardcore drugsgebruik van de gitarist) komt het daar niet van. Tot 2010, dan ligt het soloalbum Slash in de winkels.

Slash wordt op 23 juli 1965 geboren in Stoke-On-Trent, Engeland als Saul Hudson. Tot zijn elfde woont hij daar met zijn Afro-Amerikaanse moeder en zijn blanke Engelse vader. Door zijn ouders, kostuumdesigner voor o.a. David Bowie en kunstenaar, heeft hij al snel connecties in de showbizz. Als Slash elf jaar is verhuist het gezin naar Los Angeles, waar hij na de scheiding van zijn ouders voornamelijk bij zijn moeder rondhangt.

Slash

De artiesten-/bijnaam Slash komt van het feit dat hij nogal druk was als klein mannetje. Ook ontdekt hij al vroeg dat hij gitarist wil worden en dat hij daar ook het nodige talent voor had. Hij komt terecht in verschillende bandjes en ontmoet zo via via Axl Rose.

Guns N Roses

Het klikt tussen Rose en Slash. Samen met Duff McKagan, Izzy Stradlin en jeugdvriend Steven Adler vormen ze in 1985 de legendarische rockband Guns N Roses. Al snel wordt de band opgepikt door een platenmaatschappij en met hitsingles als 'Sweet Child Of Mine' is de rest geschiedenis. In 1996 stapt Slash met veel rumoer uit de band.

Zijprojecten

Uit Guns N Roses betekent niet dat Slash stil blijft zitten. Hoewel het allemaal een beetje moeizaam gaat, de inspiratie wil niet komen en het overmatige drugsgebruik werkt ook niet mee, speelt Slash in veel zijprojectjes. Zo is daar het project Slash's Snakepit, samenwerkingen met Michael Jackson, live-gastoptredens en veel meer.

Velvet Revolver

Na een lange zoektocht vindt Slash, samen met Duff McKagan en Matt Sorum, in 2003 eindelijk een zanger in Scot Weiland en is Velvet Revolver geboren. De band brengt twee albums uit en tourt de wereld over. Hoewel Slash, Duff en Matt eerst tevreden zijn met Scot Weiland, begint er in de loop van tijd frictie te ontstaan. Weiland verlaat de band en in 2008 neemt de band een break.

Solodebuut

Dan wordt er al járen gespeculeerd over een solo-album van Slash. Het komt er maar niet van, de gitarist is afgeleid, kan zijn draai niet vinden. Tot in 2010, want dan komt het langverwachte solodebuut Slash in de winkels te liggen.

Nummers van Slash