Muzieknieuws

Foo Fighters speelt hits en zeldzame albumtracks tijdens livestream

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters speelt hits en zeldzame albumtracks tijdens livestream

Met een optreden via livestream zorgde Foo Fighters zondagavond voor nog meer muzikale aankleding rond de Superbowl. Na de American Footballwedstrijd, waarbij hiphopveteranen als Eminem en Dr. Dre tijdens de rust een spetterende show gaven, trad de band van Dave Grohl online op. Kijk het optreden hier terug!

Kijkers van de Superbowl, de jaarlijkse finale van het American Footballseizoen, werden tijdens de rust getrakteerd op een imposant optreden van Eminem, Mary J. Blige, Dr. Dre, Snoop Dogg en Kendrick Lamar. Maar daar hield de muzikale omlijsting van het sportieve spektakel niet op: na afloop van de wedstrijd gaf Foo Fighters via een livestream in het Metaverse (het VR-platform van Meta, het moederbedrijf van Facebook) ook een vlammend concert.

Hits én albumparels

Tijdens die show, waarin Grohl en zijn bandleden tien nummers speelden, stonden er bekende tracks en relatief obscuur werk op de setlist. Uit de eerste categorie speelde Foo Fighters tracks als Best of You, Times Like These en All My Life. Maar naast die klassiekers uit het oeuvre, speelde de groep T-Shirt, een track uit 2017, voor het eerst live. Setafsluiter Home, afkomstig van het album Echoes, Silence, Patience & Grace, werd voor het eerst sinds 2007 gespeeld.

Na afloop plaatste de band het optreden op hun Facebookpagina. Klik hier om de show terug te kijken.

Studio 666

De band rond Dave Grohl is deze maand met meer dan alleen muziek bezig. Foo Fighters brengt op 25 februari de speelfilm Studio 666 uit. In de horrorcomedy nemen de zes bandleden hun intrek in een studio in Los Angeles voor de opnames van een nieuw album. Terwijl de opnames vorderen, krijgen de muzikanten het gevoel dat het spookt in de studio.

Bekijk de trailer van Studio 666 hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Foo Fighters acht keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender, dat op plek 126 staat.

Ster advertentie
Ster advertentie